ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ-Κοινή διαδικτυακή δράση του τμήματος 1ε του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών και της Μονάδας Πρώιμης Παρέμβασης της «ΕΛΕΠΑΠ»

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ-Κοινή διαδικτυακή δράση του τμήματος 1ε του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών και της Μονάδας Πρώιμης Παρέμβασης της «ΕΛΕΠΑΠ»

Φεβ 18, 2022

Το Σχολείο μας, πιστό στις αρχές των Ιδρυτών του και στη μακροχρόνια παράδοσή του, συνεχίζει να είναι και σήμερα δυναμικά "παρών" με  προγράμματα κοινωνικών δράσεων, που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας και  την ανταπόκρισή τους στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας. Ένα από αυτά τα προγράμματα είναι και  " Το Δέντρο των Ευχών" που στοχεύει στην αποδοχή της διαφορετικότητας.

Στο πλαίσιο  του προγράμματος, την Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση των μαθητών/ μαθητριών του τμήματος 1ε του Δημοτικού του Κολλεγίου Αθηνών και της δασκάλας τους, κ. Ιωάννας Τσελέντη με μαθητές/ μαθήτριες από τη Μονάδα Πρώιμης Παρέμβασης της «ΕΛΕΠΑΠ» (Ελληνική   Εταιρείας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων   Προσώπων).

Αναλυτικότερα, αφού τα παιδιά γνωρίστηκαν, στη συνέχεια η εκπαιδευτικός της «ΕΛΕΠΑΠ», κ. Έλενα Δημοπούλου αφηγήθηκε στα παιδιά ένα παραμύθι με τίτλο «Το δένδρο των Ευχών». Ακολούθησαν δραστηριότητες επεξεργασίας και εμπλουτισμού με τη συμμετοχή των παιδιών και των δύο σχολείων που αποτέλεσμα είχε τη δημιουργία δύο δέντρων στολισμένων με «κολλάζ» ευχών.

Οι ευχές των παιδιών έκαναν τα δύο δένδρα να ανθίσουν, όπως είχε ανθίσει και το δένδρο του παραμυθιού!

Επιστροφή