World Human Forum-Όμιλος Περιβάλλοντος και Κηπουρικής Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών, Δήλος

World Human Forum-Όμιλος Περιβάλλοντος και Κηπουρικής Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών, Δήλος

Μαϊ 21, 2024

Στις 14 και 15 Μαΐου έλαβε χώρα στη Δήλο η 4η παγκόσμια συγκέντρωση της διεθνούς κίνησης Alpha Mission Delos του World Human Forum, με τίτλο "Making Space for Life - Space Exploration for Earth Regeneration". 

Τη δεύτερη μέρα της συγκέντρωσης, Τετάρτη, 15 Μαΐου, ο Όμιλος Περιβάλλοντος και Κηπουρικής του Δημοτικού Κολλεγίο Αθηνών, ως μέλος του δικτύου Myth2Space, εκπροσωπήθηκε από τη μαθήτρια  Α. Αλεξανδράτου της 3ης τάξης και τον μαθητή Φ. Μάνο της 4ης τάξης. Τα παιδιά, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Μ. Γιαννακοπούλου, παρουσίασαν δράσεις σχετικά με την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στην ποσότητα και ποιότητα του νερού στη Γη και τρόπους μείωσης του υδατικού μας αποτυπώματος. Οι μαθητές μας εκπροσώπησαν μαζί με άλλους 10 μαθητές από άλλα σχολεία το σύνολο των 6.000 μαθητών που συμμετέχουν στο δίκτυο.

Την παρουσίαση των παιδιών παρακολούθησαν και χειροκρότησαν με ενθουσιασμό σημαντικοί επιστήμονες και στοχαστές, ανάμεσα σε αυτούς η κ. Α. Μητσοτάκη, Πρόεδρος και Συνιδρύτρια του World Human Forum, η κ. Nicky Fox, NASA Head of Science, ο κ. Κ. Συνολάκης, Καθηγητής στο Viterbi School of Engineering του Πανεπιστημίου της Ν. Καρολίνας, μέλος της US National Academy of Engineering και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ο κ. Χ. Δήμας, Υφυπουργός Πολιτισμού, ο κ. Σ. Κριμιζής, Επίτιμος Καθηγητής στο Space Exploration Sector του Johns Hopkins Applied Physics Laboratory και Principal Investigator στα Voyagers 1, 2, της NASA, η κ. Α. Κουστένη, Πλανητολόγος και Διευθύντρια Έρευνας του Exceptional Class CNRS ALPHA MISSION educational constellation, ο κ. Α. Γολέμης, Γιατρός Αποστολών στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (European Space Agency – ESA), ο κ. Β. Λαμπρινουδάκης, Επίτιμος Καθηγητής Κλασσικής Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ, ο κ. Χ. Μπαμπαρούτσης, Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας και άλλοι.

Το υπέροχο μυστηριακό τοπίο της Δήλου συνδυάστηκε με τα πανανθρώπινα και ιδιαίτερα επίκαιρα μηνύματα των παιδιών. Ευχαριστούμε τη συντονιστική επιτροπή του δικτύου Myth2Space για την πρόσκληση και τo World Human Forum για τη διοργάνωση της εκδήλωσης. Η εμπειρία ήταν ανεπανάληπτη, συγχαρητήρια στα παιδιά του Ομίλου και στην κ. Γιαννακοπούλου για τη συμμετοχή τους.

Επιστροφή