Πανελλήνιος Διαγωνισμός F1 in Schools 2024 στο Δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών- 1η θέση: Ομάδα ΔΚΑ "Lauda Racing και Flaming 4 Racers"

Πανελλήνιος Διαγωνισμός F1 in Schools 2024 στο Δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών- 1η θέση: Ομάδα ΔΚΑ "Lauda Racing και Flaming 4 Racers"

Ιουν 19, 2024

Το F1 in Schools είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς STEM στον κόσμο, που υποστηρίζεται από τη Formula 1, τη FIA (Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου) και το Project Management Institute Educational Foundation.  

Το F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην απόκτηση εμπειρικής γνώσης και στην ανάπτυξη πολύτιμων ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών) για να κάνουν επαγγελματική καριέρα σε τομείς σχετικούς με STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) ή ακόμα και στη F1. Επιπλέον, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας και μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Διαγωνισμός επιδιώκει και είναι φιλικός προς τα παιδιά, καθώς προάγει το "ευ αγωνίζεσται".  Τέλος, ο στόχος του είναι να καταγραφεί μια θετική ανάμνηση στους μαθητές που θα συμμετάσχουν στην τελική δοκιμασία η οποία μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για ένα δημιουργικό μέλλον.

Την Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024 στις 09:00 - 15:00 πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες ταχύτητας πίστας της Τελικής Φάσης του Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in Schools 2024 στο κλειστό γυμναστήριο του Μποδοσακείου στην Κάντζα. Διαγωνίστηκαν 18 ομάδες με 120 παιδιά δημοτικού.  Τα δημοτικά σχολεία μας εκπροσωπήθηκαν από 4 ομάδες, δύο από το Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών και δύο από το Δημοτικό Κολλεγίου Ψυχικού. Την πρώτη θέση για το ταχύτερο αυτοκίνητο πήρε η ομάδα του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών "Lauda Racing και Flaming 4 Racers". 

 ΟΜΑΔΕΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

 LAUDA RACING: Γιατζόγλου Αντώνιος, Κραββαρίτης Ιάσωνας, Προκοπίου Χρήστος, Παπαδάκης Νικόλαος,    

 FLAMING 4 RACERS: Πολίτης Νικόλαος, Παναγόπουλος Ηρακλής, Μπιτούνης Γεώργιος, Ζέπος Άρης

 MAJESTIC TURBOS: Βούδρης Παύλος, Ξηρομερίτης Νικόλαος, Κελαϊδής Αλέξανδρος, Στραπατσάκης Ορφέας 

 G.A. RACERS: Καιρίδη Ίρια, Μανιοπούλου Σοφία, Ποττάκη  Κωνσταντίνα, Ρούτση  Κωνσταντίνα                                 

 ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ-ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ: Λέλη Παρασκευή, Τρυφιάτης Ιωάννης                                          

 

ΟΜΑΔΕΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ 

GREEN BULL RACING: Μποσόλης Αθανάσιος, Κουβελάς Μιχαήλ, Κοσμάς Κωνσταντίνος,  Κανελλάκης Χρήστος, Έξαρχος Αλέξανδρος

 GRT RACING: Δαμπασίνας Ιωάννης, Δαμκαλίδης Φίλιππος, Κοσσίδας Γεώργιος, Δαλιάνης Δημήτριος Χριστόφορος, Καστελάνος Γρηγόριος

 ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ-ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ: Βλάχος Θωμάς, Άνθη Έλενα

Επιστροφή