Δράση του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού με την Axion Hellas στην Αμοργό

Ιουν 27, 2024

Η μαθητική κοινότητα του Σχολείου μας συνεργάστηκε με την Μη Κρδοσκοπική Οργάνωση Axion Hellas σε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που στόχο είχε την ενίσχυση της αγάπης για τη γνώση και την ανάγνωση. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, κατασκευάσαμε βιβλιοθήκες για εξωτερικό χώρο και συγκεντρώσαμε βιβλία, τα οποία εστάλησαν στην Αμοργό. Η Υποδιευθύντρια του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού κ. Βάνα Καρκάση μαζί με τις μαθήτριες Μαρία και Αθηνά Μπαλτά βρέθηκαν στην Αμοργό μαζί με την Axion Hellas για την παράδοση των βιβλιοθηκών στους φορείς του νησιού. 

Κάθε βιβλιοθήκη που παραδόθηκε στο νησί είναι μοναδική και φέρει την καλλιτεχνική σφραγίδα των παιδιών μας. Οι ζωγραφιές τους απεικονίζουν θέματα από τη φύση, την ιστορία και την καθημερινή ζωή, δημιουργώντας έτσι έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο που προσκαλεί τον καθένα να ανακαλύψει τον μαγικό κόσμο των βιβλίων. Η Ιλεάνα Παπαντωνίου, μαθήτρια της 5ης τάξης, έφτιαξε με το μοναδικό της ταλέντο τον θυρεό σε μία από τις βιβλιοθήκες και στόλισε με τις όμορφες ζωγραφιές της τις κούτες με τα συσκευασμένα βιβλία.

Η συγκέντρωση των βιβλίων έγινε με τη συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, οι οποίοι προσέφεραν βιβλία από τις προσωπικές τους συλλογές. Η ανταπόκριση ήταν συγκινητική, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ένας μεγάλος αριθμός βιβλίων ποικίλης θεματολογίας και ηλικιακών ομάδων.

Η παράδοση των βιβλιοθηκών και των βιβλίων στην Αμοργό δεν είναι απλώς μια πράξη δωρεάς, αλλά ένα μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Μέσα από αυτή τη δράση, οι μαθητές μας έμαθαν τη σημασία της προσφοράς και της συνεργασίας, καθώς και την αξία του να μοιράζεσαι τη γνώση και την ομορφιά της ανάγνωσης.

Ελπίζουμε οι βιβλιοθήκες μας να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και χαράς για τους κατοίκους της Αμοργού, ενισχύοντας την κοινότητά τους και προσφέροντας νέες ευκαιρίες για μάθηση και διασκέδαση. Ευχαριστούμε την Axion Hellas για τη συνεργασία και την υποστήριξή της σε αυτό το σημαντικό έργο και προσδοκούμε σε μελλοντικές δράσεις που θα προάγουν την παιδεία και την αλληλεγγύη.


 

Επιστροφή