Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών από το Boston Museum of Science

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών από το Boston Museum of Science

Σεπ 26, 2024

Στο πλαίσιο της συνεχούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών του Σχολείου μας στο STEAM - Engineering Design Process, με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου «Ιωάννης Μ. Καρράς» και των Δημοτικών Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού συμμετείχαν σε ένα βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο με εισηγήτρια την Ms. Shannon McManus, Director of Professional Learning (PreK-12 Engineering Education) του Boston Museum of Science.

Το Νηπιαγωγείο και τα Δημοτικά μας εφαρμόζουν το καινοτόμο και πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Engineering Design Process του Βoston Museum of Science σε συνδυασμό με το PYP (Primary Υears Programme) του διεθνούς οργανισμού Ιnternational Βaccalaureate (IB).  H κοινή φιλοσοφία που διέπει και τα δύο προγράμματα, στηρίζεται στις αρχές της ερευνητικής διαδικασίας, της ομαδοσυνεργατικής μεθόδου και της βιωματικής κατάκτησης της γνώσης.

Όλοι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί μας ενίσχυσαν τις γνώσεις τους και καλλιέργησαν τις απαραίτητες δεξιότητες, τις οποίες θα προσαρμόσουν κατάλληλα στους μαθητές τους, ώστε να τους εμπνεύσουν να σκέφτονται δημιουργικά και να επιλύουν προβλήματα της καθημερινότητας μέσα σε ένα συνεργατικό πλαίσιο.

Τα σεμινάρια αυτά ενδυνάμωσαν τη συνεργασία και τη σύνδεση του Νηπιαγωγείου με τα Δημοτικά του Σχολείου μας. Αποτελούν μια οργανωμένη προσπάθεια ώστε να διαμορφώσουμε τις προσωπικότητες των μαθητών μας να αναπτύξουν γνώσεις, στάσεις και δεξιότητες απαραίτητες για τη ζωή τους. Στόχος μας είναι η νέα γενιά μαθητών να είναι σε θέση να επιλύσει καθημερινά προβλήματα και να αναπτύξει τις δεξιότητες του 21ου αιώνα, έτσι ώστε να αντιμετωπίζει τις σύνθετες προκλήσεις του μέλλοντος. 

Επιστροφή