Τα Νέα μας

IB DP Επίσκεψη μαθητών του Viborg Katedralskole

IB DP Επίσκεψη μαθητών του Viborg Katedralskole

Σεπ 25, 2024

Στις 25 Σεπτεμβρίου, τo IB Diploma Programme υποδέχθηκε στο campus του Ψυχικού 32 μαθητές του IB DP του Viborg Katedralskole της Δανίας μαζί με τους τρεις συνοδούς καθηγητές τους. Το Viborg Katedralskole είναι το αρχαιότερο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Δανία με ιστορία 900 ετών και πολλούς σημαντικούς αποφοίτους.

Η συνεργασία μεταξύ των σχολείων μας, η οποία συνεχίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά, αποτελεί έκφραση της αφοσίωσής μας στην προώθηση της διαπολιτισμικής κατανόησης μέσω εκπαιδευτικών ανταλλαγών.

Οι μαθητές/τριες και των δύο σχολείων εργάστηκαν σε μεικτές ομάδες στο Collaborative Sciences Project (CSP), μία εργασία υποχρεωτική για όλους τους/τις μαθητές/τριες του IB DP, η οποία εστιάζει σε ένα πραγματικό ζήτημα και το διερευνά με επιστημονική μέθοδο. Η τάξη του 2025 εργάσθηκε στο κοινό θέμα «Πόροι και διαχείριση νερού», ένα ζωτικό θέμα παγκόσμιας σημασίας τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη Δανία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι επισκέπτες μαθητές/τριες με τους καθηγητές τους αρχικά περιηγήθηκαν στο campus του Ψυχικού από τους Year 2 IB DP Ambassadors. Στη συνέχεια, χωρισμένοι σε 12 γκρουπ, οι μαθητές και των δύο σχολείων παρουσίασαν τα ευρήματα του CSP , ολοκληρώνοντας έναν κύκλο συνεργασίας που είχε ξεκινήσει με σειρά διαδικτυακών συναντήσεων τον Μάρτιο του 2024. Στη συνέχεια, οι επισκέπτες μαθητές και καθηγητές συγκεντρώθηκαν στο Θέατρο Χωρέμη, όπου το σύνολο των μαθητών/τριών του Year 2 τους υποδέχθηκε για μία παρουσίαση των ακαδημαϊκών προγραμμάτων και της καθημερινότητας των δύο σχολείων. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την παρακολούθηση μαθημάτων του IB DP Year 2.

Η επίσκεψη από το Viborg Katedralskole πέρα από πολιτισμική ανταλλαγή ήταν για τους/τις μαθητές/τριές μας και πολύτιμη εκπαιδευτική εμπειρία, καθώς τους επέτρεψε να δημιουργήσουν δεσμούς με μαθητές από ένα IB World School του εξωτερικού, ενώ παράλληλα εξοικειώθηκαν με τις εκπαιδευτικές αξίες και τις πρακτικές άλλων IB Diploma Programmes.

Επιστροφή