Τα Νέα μας

Συμμετοχή του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού στο 9ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στο Μόναχο

Συμμετοχή του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού στο 9ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στο Μόναχο

Δεκ 10, 2024

Από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο το 9ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Η Γερμανία των Ελλήνων – Η Ελλάδα των Γερμανών. Η κλασική Ελλάδα και η επίδρασή της στον γερμανόφωνο πολιτισμό». Μαθητές και μαθήτριες από Γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδας και της Γερμανίας παρουσίασαν τις δράσεις τους σε μια προσπάθεια να προβάλουν διάφορες πτυχές της σχέσης μεταξύ ελληνικού και γερμανικού πολιτισμού.

Το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού συμμετείχε στο 9ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο με εισήγηση που επιμελήθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ Λυκείου, Φίλιππος Αρχοντοβασίλης, Ελένη Δήμτσα, Πένυ Δουρίδα, Ελένη Θεοχάρη, Αλέξανδρος Μπουρτσάλας, Αναστασία Παπαναστασοπούλου, Αγγελική Τρυφωνοπούλου, Ζωή Χατζηγιάννη και η μαθήτρια του IB DP Y1,  Βασιλική Ζησοπούλου, με την υποστήριξη των καθηγητών Βασίλη Μητσέα και Νίκου Τζανακάκη.

Η εισήγηση των μαθητών και μαθητριών του Σχολείου μας είχε ως θέμα «Νεοκλασική αρχιτεκτονική στην Αθήνα του 19ου αι.» και είχε στόχο να τονίσει την επίδραση του Νεοκλασικισμού στην αρχιτεκτονική της Αθήνας κατά τον 19ο αιώνα. Επίσης, αναδείχθηκε ο ρόλος του Όθωνα στη μετάδοση του Νεκλασικισμού στην Ελλάδα και το έργο των σημαντικότερων εκπροσώπων της νεοκλασικής αρχιτεκτονικής στην Αθήνα: του Εδουάρδου Σάουμπερτ, του Σταμάτη Κλεάνθη, του Λύσανδρου Καυτατζόγλου, του Θεόφιλου φον Χάνσεν, του Φρίντριχ φον Γκέρτνερ και φυσικά του κορυφαίου Ερνέστου Τσίλλερ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής μας στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, η ομάδα του Σχολείου μας ξεναγήθηκε στο κέντρο του Μονάχου,  περιηγήθηκε στις Odeonsplatz και Marienplatz και επισκέφθηκε τον καθεδρικό ναό, Frauenkirche. Επίσης, στο μαγευτικό Σάλτσμπουργκ η θέα από το φρούριο ήταν εντυπωσιακή. Την τελευταία ημέρα επισκεφτήκαμε το Deutsches Museum του Μονάχου, το οποίο αποτελεί ένα από τα κορυφαία μουσεία φυσικών επιστημών και τεχνολογίας στον κόσμου. 

Επιστροφή