Εξόρμηση Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού 2024

Εξόρμηση Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού 2024

Μαϊ 13, 2024

Η εξόρμηση της γ΄ Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Ήπειρο, στα Ιωάννινα και τα Ζαγοροχώρια στις 17-20 Απριλίου 2024.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας επισκέφθηκαν περιοχές απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς (Εθνικό πάρκο Βίκου Αώου) και  ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής (Πάπιγκο, Μονοδένδρι) γεμάτες ιστορία και λαογραφία. Η πρότερη μελέτη και ενασχόληση μέσω των ομίλων βοήθησε τους μαθητές μας να εξερευνήσουν και να απολαύσουν την περιήγησή τους.

Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Γεφύρι της Άρτας, στο Κάστρο Ιωαννίνων, στο Μουσείο Αργυροχρυσοχοΐας, στο Βυζαντινό μουσείο, στο Μουσείο του Αλή Πασά στο Νησί στη λίμνη Παμβώτιδα, στο Πάρκο Άγριας ζωής και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Μπουραζάνι,  στη Μονή Μολυβδοσκέπαστη, στο σπήλαιο Περάματος, στο γεφύρι του Βοϊδομάτη, στη Ριζάρειο Σχολή στο Μονοδένδρι, στην έκθεση φωτογραφίας του Boissonas, στο Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας του Π. Βρέλλη και στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.

Οι μαθητές μας στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς επισκέφθηκαν το ιστορικό ακριτικό Δελβινάκι, παρακολούθησαν από κοινού με τους 18 μαθητές του Γυμνασίου της περιοχής πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, συμμετείχαν σε δράσεις θεατρικού παιχνιδιού, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και αθλήθηκαν με ποδόσφαιρο, βόλεϊ και μπάσκετ. Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς, το Σχολείο μας πρόσφερε βιβλία για τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης, υλικό της HELMEPA και όργανα εργαστηρίου φυσικής.

Επιστροφή