Οι Μαθητές συμμετέχουν στο Annual Fund

Οι μαθητές μας συμμετέχουν διαχρονικά στο Annual Fund μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες, στηρίζοντας το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Σχολείου μας για την Οικονομική Στήριξη συμμαθητών και των οικογενειών τους, στις περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη. Οι δράσεις τους εντάσσονται σε ένα σύνολο κοινωνικών δράσεων που πραγματοποιούν κάθε χρόνο. 

Παρακάτω τρέχουσες και προηγούμενες πρωτοβουλίες Μαθητικών Κοινοτήτων ή/και (ομάδων) μαθητών:

Τρέχουσες μαθητικές πρωτοβουλίες Annual Fund

Τρέχουσες μαθητικές πρωτοβουλίες Annual Fund
Μαθητική ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών συγκεντρώνει χρήματα για τη δημιουργία σχολείου στο χωριό Κyereben 2, κοντά στη τεχνητή λίμνη Βόλτα στην Γκάνα της Αφρικής. Tο σχολείο που ήδη υπάρχει είναι πολύ μικρό για να στεγάσει τους 250 περίπου μαθητές που φοιτούν σε αυτό. Δείτε περισσότερα και στηρίξτε την πρωτοβουλία με τη δωρεά σας!

Προηγούμενες Μαθητικές Πρωτοβουλίες

Βραβείο για το καλύτερο ακρωνύμιο έλαβε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό CanSat μαθητική ομάδα του Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών

Βραβείο για το καλύτερο ακρωνύμιο έλαβε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό CanSat μαθητική ομάδα του Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών

Μαϊ 6, 2022

Μετά από 6 μήνες εντατικής προετοιμασίας, την Πέμπτη, 28 Απριλίου, 2022 η μαθητική ομάδα Exoplanet Atmospheric Survey CanSat (EASC) του Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών εκτόξευσε, σε υψόμετρο 1 χιλιομέτρου, τον μικρό δορυφόρο CanSat που σχεδίασε και εκτύπωσε σε έναν από τους 3D εκτυπωτές του Σχολείου. Η μικρή διαστημική συσκευή CanSat, στο μέγεθος ενός τυπικού αλουμινένιου κουτιού αναψυκτικού, έχει στόχο την εξερεύνηση των πλανητών έξω από το ηλιακό μας σύστημα.

Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τελικού του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Διαστημικής CanSat in Greece που διοργανώνεται κάθε  χρόνο σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και το World CanSat & Rocketry Competition (WCRC). Οι ομάδες πέρασαν τέσσερις ημέρες στην τελική εκδήλωση του διαγωνισμού εκ των οποίων μια ημέρα στα Μέγαρα για την εκτόξευση του δορυφόρου και τρεις ημέρες στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) για τον τεχνικό έλεγχο, την αρχική παρουσίαση του δορυφόρου τους και την τελική παρουσίαση των αποτελεσμάτων στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού και σε εκπροσώπους επιστημονικών φορέων.

Η ομάδα του Κολλεγίου έλαβε βραβείο για το καλύτερο ακρωνύμιο, το οποίο ήταν το μοναδικό που δόθηκε εκτός από τα βραβεία των τριών πρώτων θέσεων του Διαγωνισμού (Η 1η ομάδα προκρίνεται στον Διαγωνισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο).

Κατά την προετοιμασία, η ομάδα, με την υποστήριξη του Σχολείου, συμμετείχε στο Annual Fund κινητοποιώντας τα μέλη της ευρύτερης Κολλεγιακής οικογένειας να συνεισφέρουν για την κάλυψη των αναγκών του project, μέσα από σελίδα που δημιουργήθηκε ειδικά. Η ανταπόκριση ήταν σημαντική. Η ομάδα κατάφερε να συγκεντρώσει €4.611 από 55 δωρητές. Μετά την κάλυψη των αναγκών, το εναπομείναν ποσό €3.231,48 διατέθηκε για την ενίσχυση του Προγράμματος Υποτροφιών του Κολλεγίου με στόχο την οικονομική στήριξη μαθητών, ανοίγοντας νέους δρόμους και αφήνοντας σημαντική παρακαταθήκη για επόμενες δράσεις μαθητών του Σχολείου μας.

Μέλη της EASC είναι οι μαθητές: Ορέστης Αναγνωστάκης, Στέλιος Αντωνιάδης, Νικόλας Σκεύης, Βύρωνας Τρικκαλίδης, Γιώργος Χαῒνης και Δημήτριος Χρυσικός. Υπεύθυνος της ομάδας είναι ο καθηγητής Φυσικής Νικόλαος Ανδρικόπουλος.

Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του Σχολείου μας!

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Σχολείου εδώ και στην ιστοσελίδα που δημιούργησε η ομάδα στον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.easc.space

Δείτε τις «Στιγμές» της ομάδας εδώ.

Επιστροφή