Τα Nέα μας

Το Δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών στη σκυταλοδρομία για την κλιματική αλλαγή Running Out of Time

Το Δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών στη σκυταλοδρομία για την κλιματική αλλαγή Running Out of Time

Οκτ 31, 2022

Την Πέμπτη 27.10.22 εκπαιδευτικοί και προσωπικό του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών έλαβαν μέρος στη σκυταλοδρομία για την κλιματική αλλαγή Running Out of Time. Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του σχολείου κος Γιάννης Καλογεράς, οι εκπαιδευτικοί Πόπη Βασάλου, Γιώργος Βλόνταρτζικ, Μαριάνθη Γιαννακοπούλου, Αμβρόσιος Χατζηαποστόλου καθώς και η διοικητική υπάλληλος Μαριαλένα Παπαδοπούλου μετέφεραν την σκυτάλη στο Στάδιο 624 της διαδρομής από το στάδιο του Μαραθώνα στην Πλατεία της Νέας Μάκρης.

Η μοναδική αυτή αδιάκοπη σκυταλοδρομία των 7.767 χλμ. από τη Γλασκώβη της Σκωτίας (COP26) στο Sharm el-Sheikh της Αιγύπτου (COP27) έχει ως στόχο την μετάδοση του μηνύματος για ένα καλύτερο αύριο με πολίτες εξοπλισμένους με γνώσεις για την κλιματική αλλαγή. Την σκυτάλη μεταφέρουν στις 18 χώρες που συμμετέχουν στη δράση ποδηλάτες, δρομείς, ιστιοπλόοι και κωπηλάτες με σκοπό το μήνυμα να φτάσει στην Αίγυπτο με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Με αφορμή την σκυταλοδρομία Running Out of Time, o Όμιλος Περιβάλλοντος και Κηπουρικής του σχολείου θα οργανώσει τις προσεχείς μέρες δράσεις για την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με την κλιματική αλλαγή. 

 

Διαδρομή: 

https://running-out-of-time.com/route/624

 

Βίντεο: 

https://www.youtube.com/watch?v=MhWTqYW37Z0

https://www.youtube.com/watch?v=A9VM0hwTGxU

 

Τύπος:

https://www.irafina.gr/marathonas-perase-apo-ton-dimo-marathonos-i-skytalodromia-evaisthitopoiisis-gia-tin-klimatiki-krisi-running-out-of-time/

 
Επιστροφή