Τα Nέα μας

Αναπαράσταση Μαραθωνίου Δρόμου ΔΚΨ

Αναπαράσταση Μαραθωνίου Δρόμου ΔΚΨ

Νοε 16, 2022

Με αφορμή τον 40ο  Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό, το Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Ψυχικού οργάνωσε αθλητική εβδομάδα με συζητήσεις-παρουσιάσεις ανά τμήμα και βιωματική δράση για τον Μαραθώνιο δρόμο στις 8 Νοεμβρίου. Στη δράση συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της γνωστής μαραθωνοδρόμου κ. Ντενίζ Δημάκη, η οποία μίλησε στα παιδιά για το αγαπημένο της αγώνισμα και οδήγησε στη διαδρομή την 6η και την 5η τάξη που ήταν οι δρομείς.

Μουσική, χαρούμενες φωνές και χειροκροτήματα γέμισαν τον χώρο!

Το σύνθημα της  δράσης ήταν: «ΤΡΕΧΩ - ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - ΠΡΟΣΦΕΡΩ»

Προτού δοθεί η εκκίνηση, πραγματοποιήθηκε λαμπαδηδρομία με 2 ιδιαίτερες χειροποίητες δάδες, από τα παιδιά του ομίλου UNESCO! Έτσι, μετέδωσαν σε όλους μας το μήνυμα για την κλιματική αλλαγή: «Running Out of Time».

Η 3η και η 4η τάξη είχαν αναλάβει το ρόλο του δείκτη, της υδροδοσίας αλλά και της καθαριότητας.

Η 2α τάξη είχε διπλό ρόλο: του εθελοντή – δείκτη όπου τα παιδιά κατηύθυναν τους δρομείς και του υποστηρικτή - θεατή που τους ενθάρρυναν με συνθήματα κατά μήκος της διαδρομής. 

Η 1η τάξη ανέλαβε τον ρόλο του υποστηρικτή – θεατή και από τη θέση που βρίσκονταν τα παιδιά, με ζωγραφιές-πλακάτ, με συνθήματα και χειροκροτήματα, ενθάρρυναν  τους δρομείς.

Με μουσική, χορό και το πέταγμα των πολύχρωμων μπαλονιών, ολοκληρώθηκε η αναπαράσταση, με την υπόσχεση όλων να βοηθήσουμε το Ταμείο Υποτροφιών στο δύσκολο έργο του!

 Και του χρόνου!

 

Επιστροφή