Τα Nέα μας

Τρισδιάστατη Εκτύπωση του Παρθενώνα για την 4η τάξη του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών

Τρισδιάστατη Εκτύπωση του Παρθενώνα για την 4η τάξη του Δημοτικού Σχολείου Κολλεγίου Αθηνών

Δεκ 13, 2022
Τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου και την Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022 τα τμήματα της 4ης τάξης παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τρισδιάστατη εκτύπωση: ένας πολιτιστικός επιταχυντής για την Εκπαίδευση» από την κ. Μ. Μανιάτη, πρόεδρο του πολιτιστικού κέντρου Παιδί και Δημιουργία και τον κ. Λ. Μανιάτη, συνεργάτη του κέντρου. 
Το πρόγραμμα συντονίζεται από το Εργαστήριο Ποσοτικών Μεθόδων (QM Lab) του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και στοχεύει στην παροχή μιας εμπλουτισμένης εκπαιδευτικής εμπειρίας που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ φυσικού και ψηφιακού κόσμου. 
Στη διάρκεια του προγράμματος οι μαθήτριες και οι μαθητές της 4ης δημοτικού είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες παρατήρησης, σύνθεσης και ανάλυσης, δημιουργικής σκέψης, καθώς και ψηφιακές δεξιότητες. Ανακάλεσαν προϋπάρχουσες γνώσεις και απέκτησαν νέες γνώσεις για την εθνική μας πολιτιστική κληρονομιά αλλά και για την πολιτιστική κληρονομιά άλλων πολιτισμών. Η διαδικασία μάθησης στην οποία ενεπλάκησαν τα παιδιά ήταν όχι απλά διασκεδαστική, αλλά πραγματικά θελκτική και επιμορφωτική. Στο τέλος της παρουσίασης κάθε τμήμα έλαβε ως δώρα ένα 3D αντίγραφο του Παρθενώνα, ενός παραδοσιακού ελληνικού ακροκέραμου, του Πύργου Μπελέμ στην Πορτογαλία και του Κολοσσαίου της Ρώμης. 

Επιστροφή