Τα Nέα μας

10 Χρόνια Πρόγραμμα Fulbright Fellows στο Κολλέγιο

Οκτ 20, 2023

Εφέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια του Προγράμματος Fulbright Fellows στο Κολλέγιο. 

Οι Emma, Abigail, Sarah, Acacia, Theodora, Anna, Allison, Melissa, Anagha, Katie, Theodore και Anika είναι οι Fulbrighters μας για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, οι οποίοι θα βρίσκονται σε όλες τις βαθμίδες του Σχολείου, θα βοηθούν και θα καθοδηγούν τους μαθητές μας κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τους στα Αγγλικά, στη Βιβλιοθήκη, καθώς και σε άλλα αγγλόφωνα προγράμματα (π.χ. Forensics, μαθητικές εκδόσεις) και στα μαθήματα για τις εξετάσεις SAT.

Κάθε χρόνο το Κολλέγιο φιλοξενεί 12-13 Fellows, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει πρόσφατα τις σπουδές τους στις Ηνωμένες Πολιτείες και έρχονται στο Σχολείο μας στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαιδευτικών ανταλλαγών του Ιδρύματος Fulbright. Aναλαμβάνουν τον ρόλο νεαρών πρεσβευτών για την ενίσχυση των σχέσεων του Σχολείου μας με τις ΗΠΑ. Μοιράζονται ενθουσιασμό, γνώσεις, ιδέες, στοιχεία της γλώσσας και του πολιτισμού τους με τη σχολική μας κοινότητα, προσφέροντας μια διαπολιτισμική εμπειρία. Από κάθε άποψη, αποτελούν πρότυπα για τους μαθητές μας.

Σημειώνεται πως το Κολλέγιο εισήγαγε με επιτυχία και καθιέρωσε τo πρόγραμμα “Teaching Fellows” το 1962. Το 2013, άρχισε η συνεργασία με το Ίδρυμα Fulbright Greece και το εν λόγω πρόγραμμα μετονομάσθηκε σε “Fulbright Fellows”. Έκτοτε, το πρόγραμμα του Κολλεγίου έχει διευρυνθεί και εχει γίνει εξαιρετικά ανταγωνιστικό, προσελκύοντας κάθε χρόνο εκατοντάδες αιτήσεις.

Την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023, οι νέοι Fulbright Fellows μας παρευρέθησαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Fulbright Greece στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών της Αθήνας για το καλωσόρισμα των υποτρόφων του Ιδρύματος για τη νέα χρονιά. 

Από αριστερά: Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα George Tsunis, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Fulbright Greece Άρτεμις Ζενέτου, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών Καθηγητής Σπύρος Ν. Πολλάλης

Επιστροφή