Τα Nέα μας

Εξόρμηση Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών 2024

Εξόρμηση Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών 2024

Μαϊ 21, 2024

Στις 17-21 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε η εφετινή μας Εξόρμηση στην πλημμυροπαθή Θεσσαλία, και ειδικότερα στον Νομό Τρικάλων. Συμμετείχαν οι Όμιλοι Ιστορικός-Αρχαιολογικός, Πολιτισμού, Περιβαλλοντικός, Φωτογραφικός, Εντύπων, καθώς και μέλη του συμβουλίου της Μαθητικής Κοινότητας του Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών, συνολικά 50 μαθητές και μαθήτριες. Αρχηγός της εκδρομής ήταν η κ. Π. Κωσταλά, και συνοδοί καθηγητές οι κ.κ Ε. Γερονικολού, Β. Κάρας, Α. Παπαγρηγοράκη, Μ. Ηλιάδου, Κ. Χριστοδούλου, Ζ. Κτενίδης.

Πρωταρχικός στόχος μας υπήρξε η ενίσχυση του Γυμνασίου των Μεγάλων Καλυβίων, ενός σχολείου που υπέστη καταστροφές κατά τη διάρκεια της πλημμύρας Daniel, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αναβαθμίσαμε το εργαστήριο Πληροφορικής με πέντε νέους υπολογιστές, και προσφέραμε βιβλία, τετράδια, μπλούζες και παγούρια με χαρακτηριστικά ζωγραφικά έργα μαθητών μας. Φυτέψαμε δέντρα στον προαύλιο χώρο, φάγαμε όλοι μαζί, παίξαμε και χορέψαμε. Η διάδραση με τους συμμαθητές μας από το Γυμνάσιο των Μεγάλων Καλυβίων μας άφησε άριστες εντυπώσεις!

Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές της περιοχής, μέσα από μια ποικιλία δράσεων στα δάση και τις λίμνες της Θεσσαλίας, με κορυφαία δράση το κυνήγι της τρούφας, που πραγματοποιήθηκε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών στην Καλαμπάκα. Επίσης εξερευνήσαμε τη μακραίωνη ιστορία και τον πολιτισμό της Θεσσαλίας με επισκέψεις σε Βυζαντινούς ναούς, σε δύο Μοναστήρια των Μετεώρων, στο Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας και σε Λαογραφικά Μουσεία.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε επίσης η επίσκεψη και η ξενάγησή μας στην πόλη των Τρικάλων και στην πόλη της Λάρισας. Ειδικότερα στην πόλη των Τρικάλων είχαμε την τιμή και τη χαρά να γίνουμε δεκτοί από τον Δήμαρχο της πόλης κ. Ν. Σακκά, ο οποίος μας παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή μετά τις πλημμύρες.

Επιπλέον ενημερωθήκαμε ενδελεχώς για δύο σημαντικές πτυχές της οικονομικής ζωής της Θεσσαλίας με την επίσκεψή μας στα Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΤΥΡΑΣ καθώς και στον αμπελώνα και το Οινοποιείο Τσιλιλή. Και οι δύο μονάδες μας εντυπωσίασαν με την άρτια οργάνωση και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις τους.

Επιστροφή