Τα Nέα μας

Εκδήλωση για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Νηπιαγωγείου «Ιωάννης Μ. Καρράς»

Ιουν 29, 2024

Το Νηπιαγωγείο «Ιωάννης Μ. Καρράς» γιόρτασε τα 10 χρόνια λειτουργίας του με μια ιδιαίτερα συγκινητική τελετή την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024. Η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου κ. Τατιάνα Γκούσκου καλωσόρισε όλους τους προσκεκλημένους και εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τη διοίκηση του Σχολείου που την εμπιστεύθηκε από το ξεκίνημα αυτού του πρότυπου σε διεθνές επίπεδο Νηπιαγωγείου.

Όπως είπε η κ. Γκούσκου, στόχος όλων ήταν να δημιουργηθεί ένα ασφαλές και οικογενειακό περιβάλλον που να διακρίνεται για την άρτια παιδαγωγική και μορφωτική πληρότητά του, καθώς και την άρτια υποδομή, οργάνωση και στελέχωσή του. Ένα κέντρο προσχολικής ηλικίας, το οποίο να εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις με βασικά χαρακτηριστικά την καινοτομία, το πλούσιο σε ερεθίσματα εκπαιδευτικό περιβάλλον και την καλλιέργεια δεξιοτήτων όπως η κριτική σκέψη, η επικοινωνία, η συνεργασία και η δημιουργικότητα των παιδιών με κεντρικό άξονα το παιχνίδι. 


Χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος κ. Αννίκα Παπαντωνίου, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου των Επιτρόπων κ. Γιώργος Αντωνιάδης και ο Διευθυντής/President Καθηγητής Σπύρος Ν. Πολλάλης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασαν προς τους πρώην Προέδρους του Διοικητικού Συμβουλίου Χαράλαμπο Βελλή και Αλέξανδρο Σαμαρά που οραματίσθηκαν και δημιούργησαν το Νηπιαγωγείο καθώς και στις δωρήτριες κ.κ. Φωτεινή Λιβανού και Αλεξάνδρα Βουρέκα-Πεταλά, για το μοναδικό αυτό δώρο τους προς το Κολλέγιο στη μνήμη του πατέρα τους Ιωάννη Μ. Καρρά. Χάρη στη γενναιοδωρία τους, σύντομα θα ανοίξουν και νέοι ορίζοντες στη δημιουργία και την καινοτομία με την επέκταση του Νηπιαγωγείου και το κτίριο «Χαράλαμπος Βελλής», που κατασκευάζεται ήδη στο campus Ψυχικού. 

Για ένα πρότυπο μορφωτικό κέντρο προσχολικής ηλικίας που ξεχωρίζει και για την αρχιτεκτονική του μίλησε ο Αλέξανδρος Σαμαράς, επί της προεδρίας του οποίου εγκαινιάσθηκε αυτή η νέα σχολική μονάδα του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Όπως τόνισε, το Νηπιαγωγείο αποτελεί υπόδειγμα αειφόρου αρχιτεκτονικής και από την πρώτη κιόλας χρονιά λειτουργίας του βραβεύθηκε με την ανώτατη διάκριση Platinum Leadership in Energy & Environmental Design (Platinum LEED) από το Green Building Council των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι το πρώτο κτίριο στην Ελλάδα αλλά και το πρώτο σχολικό κτίριο εκτός ΗΠΑ που λαμβάνει αυτήν την ανώτατη αναγνώριση για τον ενεργειακό και περιβαλλοντικό σχεδιασμό του.

Πρωταγωνιστές στο μουσικό κομμάτι της εορταστικής εκδήλωσης ήταν οι μικροί μαθητές που αποφοίτησαν φέτος από το Νήπιο καθώς και μαθητές της φετινής γ’ Γυμνασίου, οι οποίοι φοίτησαν πρώτοι στο Νηπιαγωγείο τη χρονιά 2014-2015. Τα παιδιά θυμήθηκαν και μοιράστηκαν στιγμές που πέρασαν σε αυτό το Σχολείο και τραγούδησαν μαζί αγαπημένες μελωδίες, συνοδευόμενα από καθηγητές και μαθητές του Ωδείου του Κολλεγίου.


Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τη μοναδική έκθεση «10 χρόνια – 10 σταθμοί» του Νηπιαγωγείου «Ι.Μ. Καρράς» που αποτύπωνε την πορεία και την εξέλιξη των 10 χρόνων του Σχολείου. Κάθε σταθμός της έκθεσης παρουσίαζε αυθεντικά έργα καλλιτεχνών και έργα των μαθητών του Νηπιαγωγείου. Από το 2014 έως σήμερα, δεκάδες καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες όπως η Αλεξάνδρα Αθανασιάδη, ο Κώστας Πανιάρας, η Αλεξάνδρα Τσουκαλά, η Μαρία Φιλοπούλου, η Αφροδίτη Λίτη, ο Μανόλης Χάρος αλλά και ηθοποιοί και τραγουδιστές όπως ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και ο Φοίβος Δεληβοριάς, επισκέφθηκαν το Νηπιαγωγείο και ενέπνευσαν τους μαθητές να δημιουργήσουν. 


Μετά από μια επιτυχημένη διαδρομή 10 ετών ευχόμαστε Χρόνια Πολλά στο Νηπιαγωγείο «Ιωάννης Μ. Καρράς»! Από το ξεκίνημά του έως σήμερα, καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του έχουν παίξει πρωτίστως οι υψηλοτάτου επιπέδου εκπαιδευτικοί που το στελεχώνουν, καθώς και οι μαθητές που κάθε ημέρα έρχονται και φεύγουν με χαρά αφήνοντας το δικό τους στίγμα στο Σχολείο, αλλά και οι γονείς τους που από την πρώτη στιγμή εμπιστεύθηκαν τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους από αυτήν τη μικρή ηλικία στο Κολλέγιο. Τους ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ και ευχόμαστε τα επόμενα χρόνια να είναι ακόμη καλύτερα!

Επιστροφή