Τα Nέα μας

95η Τελετή Αποφοίτησης - Commencement 2024

Ιουλ 12, 2024

Οι απόφοιτοι της Τάξης του 2024 του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού ολοκλήρωσαν τη σχολική τους διαδρομή με μια έντονα συγκινητική βραδιά την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024. Χιλιάδες απόφοιτοι, γονείς, εκπαιδευτικοί και προσκεκλημένοι βρέθηκαν στην 95η Τελετή Αποφοίτησης και καταχειροκρότησαν τους 422 τελειοφοίτους που παρέλαβαν τα αποφοιτήριά τους και έγιναν πλέον μέλη της μεγάλης οικογένειας των αποφοίτων του Κολλεγίου.


Η Τελετή Αποφοίτησης άρχισε με την καθιερωμένη παρέλαση στα σκαλιά του Μπενακείου, στην οποία συμμετείχαν απόφοιτοι από τη δεκαετία του 1950 έως και τη δεκαετία του 2020. Ακολούθησε η είσοδος των τελειοφοίτων, των μελών της Διεύθυνσης και της Διοίκησης του Σχολείου.


Χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος κ. Αννίκα Παπαντωνίου και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου των Επιτρόπων κ. Γιώργος Αντωνιάδης.


Ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών Καθηγητής Σπύρος Ν. Πολλάλης συνεχάρη τους τελειοφοίτους για τα εξαιρετικά αποτελέσματα που πέτυχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις και στις εξετάσεις του International Baccalaureate Diploma Programme και δήλωσε βέβαιος ότι με τις δεξιότητες που έχουν αναπτύξει και τις αξίες που έχουν αποκτήσει, είναι έτοιμοι να αναλάβουν υπεύθυνους ρόλους στην κοινωνία.


Το President's Award 2024 απονεμήθηκε σε όλους τους εκπαιδευτικούς από την ίδρυση του Σχολείου έως σήμερα για την πολύτιμη και καθοριστική συμβολή τους στην εκπαίδευση των μαθητών. Όπως τόνισε ο κ. Πολλάλης, οι εκπαιδευτικοί είναι εκείνοι που δίνουν καθημερινά την ψυχή τους, εμπνέοντας τους μαθητές μας και που διαχρονικά έχουν διαμορφώσει το πρόσωπο και τη φυσιογνωμία του Κολλεγίου. Τις τιμητικές πλακέτες παρέλαβαν οι Διευθυντές των τριών σχολικών μονάδων του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος: ο Συνδιευθυντής του Κολλεγίου Αθηνών και Διευθυντής Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών κ. Χρίστος Κωνσταντόπουλος, ο Συντονιστής του Κολλεγίου Ψυχικού και Διευθυντής Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού κ. Παναγιώτης Γιαννουλάτος και η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου «Ιωάννης Μ. Καρράς» κ. Τατιάνα Γκούσκου.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα κ. Γεώργιος Τσούνης. Ιδιαίτερα συγκινημένος, ο κ. Τσούνης δήλωσε πόσο μεγάλη τιμή είναι για κάποιον του οποίου οι γονείς κατάγονται από ένα μικρό χωριό στην Ορεινή Ναυπακτία να είναι σήμερα Κεντρικός Ομιλητής στην Τελετή Αποφοίτησης του Κολλεγίου Αθηνών. Συνεχάρη τους τελειοφοίτους και δήλωσε σίγουρος ότι ο καθένας τους θα βρει τη θέση του «στο νέο ποτάμι της ζωής στο οποίο εισέρχονται μετά την αποφοίτησή τους.»


Ακολούθησε η απονομή των διακρίσεων και των βραβείων προς τους τελειοφοίτους από τους κ.κ. Χρίστο Κωνσταντόπουλο και Παναγιώτη Γιαννουλάτο. Τους λόγους τους εκφώνησαν οι Salutatorian Ανδρέας Παυλόπουλος (ΚΑ) και Λεωνίδας Μαρινόπουλος (IB DP) και οι Valedictonian Αχιλλέας-Βασίλειος Κουκάς (ΚΑ) και Ειρήνη Γκρίτζαλη (ΚΨ).

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού κ. Αριστείδης Πίττας ’78, ο οποίος απένειμε το Έπαθλο Homer Davis, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και καλωσόρισε τους τελειοφοίτους στην οικογένεια του ΣΑΚΑ.
Η απονομή των διπλωμάτων προς τους τελειοφοίτους έγινε από τους Διευθυντές των Λυκείων, οι οποίοι απηύθυναν σύντομο αποχαιρετιστήριο μήνυμα προς την Τάξη του 2024.

Την εκδήλωση παρακολούθησε και η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και απόφοιτος του Σχολείου μας κ. Νίκη Κεραμέως.

Ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και υγεία σε όλους τους αποφοίτους μας!

Για το DVD της 95ης Τελετής Αποφοίτησης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Σταύρο Πηρούνη (τηλ. 6937400421, www.photoart.com.gr)

Επιστροφή