Τα Nέα μας

4η στον κόσμο η Ελληνική Ομάδα Debate

Αυγ 22, 2024

Στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σχολικού Debate World Schools Debating Championship 2024 στο Βελιγράδι της Σερβίας, έφτασε η ελληνική ομάδα «Team Greece 2024», στην οποία συμμετέχουν τέσσερεις μαθητές του Σχολείου μας, κατακτώντας την 4η θέση παγκοσμίως. Αποτελεί την μεγαλύτερη διαγωνιστική επιτυχία της χώρας μας στο σχολικό debate τα τελευταία 15 χρόνια, καθώς είναι η πρώτη φορά από το 2009 που η Ελλάδα φτάνει στον ημιτελικό της διοργάνωσης. 

Την μεγάλη αυτή διεθνή διάκριση κέρδισαν για τη χώρα μας η ελληνική ομάδα σχολικού debate, για την οποία έχουν επιλεγεί η μαθήτρια Αλεξία Σέξτου από το Κολλέγιο Ανατόλια, και οι μαθητές Μάνος Αλευράς, Κυριάκος Γερογιάννης, Λεωνίδας Μαρινόπουλος και Μάξιμος Παπαϊωαννίδης από το Κολλέγιο Αθηνών. 

Η πενταμελής ελληνική ομάδα αγωνίστηκε απέναντι σε 68 εθνικές ομάδες από όλο τον κόσμο, στο μεγαλύτερο παγκόσμιο πρωτάθλημα debate που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα. Για να κατακτήσει την 4η θέση, η ομάδα μας υπερίσχυσε έναντι εθνικών ομάδων συμπεριλαμβανομένης της Μαλαισίας, του Hong Kong, αλλά και της διοργανώτριας χώρας Σερβίας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα Team Greece 2024 πήρε σημαντικές διεθνείς διακρίσεις καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, καθώς κατέκτησε το Πανευρωπαϊκό Σχολικό Πρωτάθλημα Debate, κέρδισε τον διεθνή διαγωνισμό 
St. Andrews Pre-WSDC Online 2024 και προκρίθηκε στους τελικούς γύρους των διαγωνισμών Eurasian Schools Debating Championship, South Asian Schools Debating Championship και Doxbridge WSDC Online. 

Η προετοιμασία της ομάδας έγινε από τους προπονητές Θέμη Μαρκίδη, Καλλίνα Μπασλή (Forensics Head του Κολλεγίου) και Michael Shapira. 

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την εξαιρετική τους διεθνή επιτυχία! 

Επιστροφή