Εκπαιδευτική αποστολή του Ομίλου «Εξόρμηση» στον Βόλο

Εκπαιδευτική αποστολή του Ομίλου «Εξόρμηση» στον Βόλο

Μαϊ 10, 2024

Στo πλαίσιo της Εξόρμησης του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών, ομάδα 19 μαθητών και μαθητριών με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ.κ. Β. Γκαβέρα και Ν. Κόλλια επισκεφθήκαμε τρία σχολεία της πόλης του Βόλου, τα οποία κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πλημμυρών του Σεπτεμβρίου 2023 υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Συγκεκριμένα, επισκεφθήκαμε το συγκρότημα Μουρτζούκου, όπου συστεγάζονται το 7ο και 9ο Γυμνάσιο και το 6ο Γενικό Λύκειο Βόλου. Η Μαθητική Κοινότητα του Λυκείου προσέφερε στα τρία σχολεία υλικοτεχνικό εξοπλισμό και αθλητικό υλικό.

Κατά την άφιξή μας στο συγκρότημα Μουρτζούκου μάς υποδέχτηκαν επισήμως με τραγούδια από τη χορωδία των Γυμνασίων και δρώμενα  σε μια λιτή και πολύ ζεστή τελετή. Απολαύσαμε τη φιλοξενία των καθηγητών και των μαθητών των τριών σχολείων, ξεναγηθήκαμε στους χώρους που υπέστησαν καταστροφές, ανταλλάξαμε δώρα και στη συνέχεια λάβαμε μέρος σε έναν φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης με τους συμμαθητές μας από τον Βόλο. Ο αποχωρισμός ήταν δύσκολος. Ανταλλάξαμε, όμως, στοιχεία επικοινωνίας και αμοιβαίες υποσχέσεις για μελλοντική συνεργασία.

Αναφορικά με το πολιτιστικό σκέλος της αποστολής, επισκεφθήκαμε τους παραδοσιακούς οικισμούς της Πορταριάς, της Μακρυνίτσας και των Μηλεών, ενώ πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε σημαντικούς ιερούς και πολιτιστικούς χώρους (Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μηλεών, Mουσείο της Πόλης του Βόλου, Mουσείο Μηλεών Πηλίου, Δημόσια Βιβλιοθήκη Μηλεών Μαγνησίας «Ψυχής Άκος»).

Αναμφισβήτητα, η φετινή Εξόρμηση αποτέλεσε για όλους μας μια ξεχωριστή εμπειρία! 

Επιστροφή