Επιμόρφωση εκπαιδευτικών των Δημοτικών Σχολείων στο Boston Museum of Science

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών των Δημοτικών Σχολείων στο Boston Museum of Science

Μαϊ 16, 2024

Από τις 5 έως τις 12 Μαΐου 2024, ο Διευθυντής του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών κ. Γ. Καλογεράς, η Διευθύντρια του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού κ. Δ. Παναγούλη, η Υποδιευθύντρια του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού κ. Μ. Θερμογιάννη και δεκαπέντε εκπαιδευτικοί των Δημοτικών μας βρέθηκαν στη Βοστώνη για να παρακολουθήσουν επιμόρφωση στο Boston Museum of Science πάνω σε θέματα Εκπαιδευτικής Μηχανικής (Engineering). Το πρόγραμμα περιλάμβανε εκτεταμένη θεωρητική κατάρτιση και πρακτικές εφαρμογές Μηχανικής για παιδιά δημοτικού.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί μας επισκέφθηκαν δύο δημοτικά σχολεία της Μασαχουσέτης (St. Agatha Parish Elementary School - St. Augustine School) και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις τους. Εκεί παρακολούθησαν τη διδασκαλία και την εφαρμογή προγράμματος Μηχανικής σε μαθητές και αντάλλαξαν απόψεις με τους συναδέλφους και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων. 

Τέλος, οι εκπαιδευτικοί μας συναντήθηκαν με μέλη του Συμβουλίου των Επιτρόπων του Κολλεγίου στη Βοστώνη. Ο Πρόεδρος κ. Γ. Αντωνιάδης και τα μέλη κ.κ. Α. Νεχαμάς, Δ. Γόντικας και Μ. Χατζοπούλου είχαν έναν γόνιμο διάλογο με τους εκπαιδευτικούς μας για το μέλλον και τις προοπτικές του Σχολείου. 

Στο πλαίσιο αυτού του ταξιδιού, οι δαπάνες του οποίου καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από το endowment του Συμβουλίου των Επιτρόπων, οι εκπαιδευτικοί μας είχαν την ευκαιρία να συναναστραφούν με μέλη της διεθνούς εκπαιδευτικής κοινότητας και να αποκομίσουν πολύτιμες παιδαγωγικές εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν στην αποτελεσματικότερη άσκηση του έργου τους. 

Επιστροφή