Εκπαιδευτική αποστολή του Ομίλου «Μουσεία της Ευρώπης» στη Φλωρεντία

Εκπαιδευτική αποστολή του Ομίλου «Μουσεία της Ευρώπης» στη Φλωρεντία

Μαϊ 21, 2024

Στο πλαίσιο του Ομίλου «Μουσεία της Ευρώπης» πραγματοποιήσαμε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στη Φλωρεντία, τη Σιένα και το Μιλάνο της Ιταλίας στις 22-26 Απριλίου 2024. Έχοντας, λοιπόν, εξοικειωθεί με θέματα που επεξεργασθήκαμε σε θεωρητικό επίπεδο κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, μας δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθούμε τις πανέμορφες πόλεις της Ιταλίας και να αποκομίσουμε μοναδικές εμπειρίες.

Η περιήγησή μας στα συγκεκριμένα μέρη μάς βοήθησε να κατανοήσουμε καλύτερα όσα είχαμε διαβάσει και να αντλήσουμε πολλές πληροφορίες σχετικά με την ιστορία των περιοχών αυτών. Επισκεφθήκαμε πολλά μουσεία, όπως το Palazzo Vecchio και Palazzo Pitti των Μεδίκων και τη Galleria degli Uffizi, στην οποίο εκτίθενται έργα που καλύπτουν χρονικά την περίοδο από τον 13ο μέχρι τον 18ο αιώνα και συνθέτουν μία από τις σημαντικότερες συλλογές αναγεννησιακής τέχνης. Σε όλα τα Μουσεία που επισκεφθήκαμε είχαμε τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε από κοντά και να θαυμάσουμε πρωτότυπα έργα πασίγνωστων καλλιτεχνών, όπως των Giotto, Beato Angelico, Filippo Lippi, Sandro Botticelli, Andrea Mantegna, Correggio, Leonardo da Vinci, Raffaello, Michelangelo, Caravaggio. Πέρα από τα μουσεία, βέβαια, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν οι βόλτες στις γραφικές πόλεις της Σιένας και του Σαν Τζιμινιάνο.

Επισκεφθήκαμε ακόμη τον Ιερό Ναό Αδελφοθέου Φλωρεντίας και συναντηθήκαμε με τον Αρχιμανδρίτη και Αρχιερατικό Επίτροπο Τοσκάνης και Λιγουρίας π. Νικόλαο Παπαδόπουλο.

Τέλος, δεν παραλείψαμε να επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό Duomo στο Μιλάνο και να περιηγηθούμε στην πόλη.

Ήταν πραγματικά ένα μοναδικό σε εμπειρίες εκπαιδευτικό ταξίδι!

Επιστροφή