Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Ομίλου «Μνημεία Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και Συντήρησης Έργων Τέχνης» στην Κοπεγχάγη

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Ομίλου «Μνημεία Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και Συντήρησης Έργων Τέχνης» στην Κοπεγχάγη

Μαϊ 21, 2024

Από τις 22 έως και τις 26 Απριλίου 2024, αντιπροσωπεία 55 μαθητών και μαθητριών του Ομίλου «Μνημεία Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και Συντήρησης Έργων Τέχνης» επισκεφθήκαμε την Κοπεγχάγη, μία πόλη πλούσια σε ιστορία και πολιτισμό. Την αποστολή συνόδευσαν οι δύο υπεύθυνοι καθηγητές του Ομίλου, κ.κ. Ν. Τζανακάκης και Χ. Ζήκος, η Υποδιευθύντρια του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού, κ. Α. Αναγνώστου και οι εκπαιδευτικοί κ. Α. Γιαλελή  και κ. Α. Σπύρογλου.

Πρώτος σταθμός στο πρόγραμμά μας υπήρξε η εντυπωσιακή Εκκλησία του Σωτήρος, με το περίτεχνα διακοσμημένο εσωτερικό και τη φημισμένη εσωτερική κορυφή της. Στη συνέχεια  επισκεφθήκαμε την «Κριστιάνια», τη μακροβιότερη αυτοδιαχειριζόμενη κοινότητα. Επισκεφθήκαμε επίσης το πάρκο Kastellet, όπου βρίσκεται το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας, το οποίο αποτελεί και το πιο διάσημο αξιοθέατο της πόλης, καθώς και το παλάτι Christiansborg, τον Στρογγυλό Πύργο και την πλατεία του Παλαιού Δημαρχείου.

Είχαμε ακόμη τη δυνατότητα να επισκεφθούμε το εντυπωσιακό κάστρο Frederiksborg και θαυμάσαμε το ιδιαίτερο σε αρχιτεκτονική και διακόσμηση εσωτερικό του ανακτόρου. Στη συνέχεια, ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η επίσκεψή μας στον ορθόδοξο ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων στην περιοχή του Roskilde, όπως και στο Ελληνικό σχολείο, σε μία προσπάθεια επαφής με την κοινότητα των Ελλήνων ομογενών στην πόλη.

Ταξιδέψαμε ακόμη και στη Σουηδία και συγκεκριμένα περιηγηθήκαμε στο ιδιαίτερο Open Air Museum του Fredriksdal στο Helsinborg, ενώ ακολούθως μεταφερθήκαμε στην θαυμάσια πόλη του Μάλμε, όπου είδαμε τον πύργο  Turning Torso. Την επιστροφή μας στην Δανία μέσω της γέφυρας Όρεσουντ ακολούθησε μία μοναδική εμπειρία – η επίσκεψη στους κήπους του Tivoli, του δημοφιλέστερου πάρκου ψυχαγωγίας της Κοπεγχάγης.

Η τελευταία μας μέρα στην Δανία ξεκίνησε με μία ειδυλλιακή κρουαζιέρα σε πλήθος καναλιών της πόλης, με αφετηρία το λιμάνι Nyhavn, η οποία μας έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε πληθώρα πανέμορφων παραδοσιακών και πολύχρωμων συνοικιών. Στη συνέχεια μεταβήκαμε στην εθνική όπερα της Δανίας και τη Γλυπτοθήκη, όπου μπορέσαμε να παρατηρήσουμε σπουδαία εκθέματα με ιδιαίτερη πολιτισμική αξία, ενώ η επίσκεψη στο κάστρο Amalienborg και τη Μαρμάρινη Εκκλησία έφερε την εκδρομή μας αισίως στο τέλος της.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη στη Δανία ήταν μία εμπειρία αξέχαστη, που μας «γέμισε» με πλήθος συναισθημάτων, γνώσεων και πολύτιμων εμπειριών. 

Επιστροφή