Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Απρ 1, 2024

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (“European Parliament Ambassadors Schools” – EPAS)» μια από τις κεντρικές δράσεις που υλοποιήθηκαν ήταν η προσομοίωση μίας συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Θέατρο Χωρέμη.

Σε συνεργασία με τα μέλη του Ομίλου MUN, oι Junior Ambassadors του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέλαβαν την προετοιμασία και διεξαγωγή της προσομοίωσης, κεντρικό θέμα της οποίας ήταν η καταπολέμηση της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής και η λήψη μέτρων πρόληψης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι μαθήτριες τη Δευτέρα, 1 Απριλίου 2024, χωρισμένοι σε ομάδες, που αντιστοιχούσαν στις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συζήτησαν πάνω σε δύο προτάσεις για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης στάθμης της θάλασσας στην Ολλανδία, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακολουθώντας τις διαδικασίες μίας συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι δύο προτάσεις παρουσιάστηκαν από τους εκπροσώπους των ομάδων, ακολούθησε συζήτηση επί των επιμέρους σημείων και στο τέλος η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την ψήφιση των προτάσεων.

Στόχος της δράσης ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες να εξοικειωθούν με τον τρόπο λειτουργίας ενός θεσμικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να κατανοήσουν ομαδοσυνεργατικά τον κεντρικό ρόλο του στη λήψη νομοθετικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων που αφορούν τις ζωές των Ευρωπαίων πολιτών. 

Επιστροφή