«Εξόρμηση» Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού στην Καστοριά

«Εξόρμηση» Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού στην Καστοριά

Μαϊ 21, 2024

Η Εξόρμηση του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Καστοριά στις 21-24 Απριλίου 2024. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ.κ. Λ. Καίσαρη, Α. Παπαλέξη και του Συντονιστή του Κολλεγίου Ψυχικού και Διευθυντή του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού, κ. Π. Γιαννουλάτου επισκέφθηκαν το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς. Η Μαθητική Κοινότητα του Λυκείου προσέφερε στο σχολείο μουσικά όργανα για την ενίσχυσή του αλλά και για την κάλυψη αναγκών του Φεστιβάλ «Μουσική Άνοιξη» που διοργανώθηκε από το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς με την υποστήριξη της Δ.Δ.Ε. Καστοριάς. 

Το τριήμερο Φεστιβάλ (Παρασκευή19- Κυριακή 21 Απριλίου 2024) είχε ως στόχο να αναδείξει τη σημασία της μουσικής παιδείας, να προβάλει τη δημιουργικότητα των Μουσικών Σχολείων και να προαγάγει τον Πολιτισμό, αναδεικνύοντας την ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς σε κέντρο πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είχαν ακόμη την ευκαιρία να επισκεφθούν τον εντυπωσιακό Αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά, τον λιμναίο οικισμό «Δισπηλιό» και τον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό Νυμφαίο. Εκεί ξεναγήθηκαν από τους υπευθύνους του «Αρκτούρου» και ενημερώθηκαν για την προστασία της καφέ Αρκούδας.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τη Μικρή Πρέσπα και τον οικισμό Πύλη, όπου ξεναγήθηκαν από τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών. Ακολούθησε επίσκεψη στο νησάκι του Αγ. Αχιλλείου και στη Mεγάλη Πρέσπα.

Τέλος, δεν παρέλειψαν να επισκεφθούν τη Σπηλιά του Δράκου, την Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας και φυσικά να περιηγηθούν στην πανέμορφη πόλη της Καστοριάς.

Αναμφισβήτητα, η φετινή Εξόρμηση αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία! 

Επιστροφή