Διάκριση μαθητών του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Βιώσιμη τροφή- Βιώσιμος πλανήτης. Γίνε η ΑΡΧΗ!»

Διάκριση μαθητών του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Βιώσιμη τροφή- Βιώσιμος πλανήτης. Γίνε η ΑΡΧΗ!»

Ιουν 20, 2024

Μαθητές της 6ης Δημοτικού στα πλαίσια του Προγράμματος Έρευνας Ποιοι Είμαστε: Υγεία και Διατροφή έκαναν έρευνα σχετικά με τη νεότερη ιστορία της διατροφής, ανέλυσαν και ανασυνέθεσαν τα δεδομένα τους, συνεργάστηκαν, πειραματίστηκαν με εναλλακτικές μεθόδους καλλιέργειας και παραγωγής και δημιούργησαν παρουσιάσεις για να μοιραστούν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους. Ως τελικό αποτέλεσμα της ερευνητικής διαδικασίας έλαβαν δράση και δημιούργησαν μία αφίσα με τίτλο KEEP THE FOOD RUNNING- DON’T BURN IT OUT! για τον πανελλήνιο διαγωνισμό "Βιώσιμη Τροφή- Βιώσιμος Πλανήτης- Γίνε η ΑΡΧΗ!" που προκηρύσσει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «Ορίζοντες» σε συνεργασία με το Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο διαγωνισμός  αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών για την ανάγκη ενός βιώσιμου και υγιεινού συστήματος παραγωγής και κατανάλωσης τροφίμων και προσκαλεί τους μαθητές να δημιουργήσουν έργα που προωθούν αυτήν την ιδέα. Το έργο τον μαθητών βραβεύτηκε από το διαγωνισμό με το 3ο βραβείο καλύτερης αφίσας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ανάμεσα σε πάνω από 200 συμμετοχές! 

Ονοματεπώνυμο εκπαιδευτικού/κών που συμμετείχαν→
Ράπτη Αριάνα (δασκάλα Αγγλικών-υπεύθυνη εκπαιδευτικός), Αύγουστος Βεϊνόγλου (εικαστικός) & Ελένη Γραφάκου (εικαστικός)

Ονοματεπώνυμα μαθητών/τριών που συμμετείχαν→

1. Γιαννή Μαρία 2. Δικαίος Δημήτριος 3. Δρακάτος Εμμανουήλ 4. Ζαμπέλης Κωνσταντίνος 5. Καβάλης Ιωάννης 6. Καρυδάκη Αναστασία 7. Λιακόπουλος Νικόλαος 8. Μιχελινάκης Εμμανουήλ 9. Μουζάκη Αντιγόνη 10. Παπαχρυσάνθου Αθανάσιος 11. Σταματελάτου Ιουλία 12. Στεργίου Κωνσταντίνος 13. Ταρτσίνης Θεμιστοκλής 14. Τσιμπανούλης Γεώργιος 15. Χάσκος Νικηφόρο
Επιστροφή