School Project 2023-2024

School Project 2023-2024

Απρ 24, 2024

Το Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 ολοκληρώθηκε το School Project για το σχολικό έτος 2023-2024 με εκδήλωση στον εξωτερικό χώρο της Βιβλιοθήκης. Ήταν μια ημέρα γιορτής που οι μαθητές και οι μαθήτριες διασκέδασαν, άκουσαν μουσική από τις πατρίδες τους και χόρεψαν. Προηγήθηκε project στη Βιβλιοθήκη κατά το οποίο τα παιδιά παρουσίασαν τα κυριότερα μνημεία και τα παραδοσιακά φαγητά των χωρών τους. Στο τέλος του προγράμματος απονεμήθηκαν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης στους συμμετέχοντες, μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς.

Το σχολικό έτος 2023-2024, στο πρόγραμμα συμμετείχαν 62 εθελοντές μαθητές/τριες του Σχολείου μας από τη γ’ Γυμνασίου και από όλες τις τάξεις του Γενικού Λυκείου και του IBDP. Επί 16 Σάββατα, τα παιδιά ήταν συμμαθητές 30 προσφύγων που παρακολουθούσαν μαθήματα Ελληνικών, Μαθηματικών, Αγγλικών και Φυσικής Αγωγής στο Κολλέγιο, έκαναν έρευνα πάνω σε θεματολογία που τους δόθηκε και την παρουσίασαν στους συμμαθητές τους. Οι εθελοντές μαθητές μας  λειτούργησαν ως μέντορες και υποστήριξαν τους μαθητές-πρόσφυγες στην προσπάθειά τους. Τα μαθήματα δίδαξαν 27 εθελοντές εκπαιδευτικοί του Κολλεγίου, οι 4 εκ των οποίων είναι συνταξιούχοι.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “School Project” πραγματοποιήθηκε  για πρώτη φορά το 2018 σε συνεργασία με τη Μη-Κυβερνητική Οργάνωση The HOMΕ Project. Από την περυσινή χρονιά στο Πρόγραμμα συμμετέχει και η ΜΚΟ MΕΤΑδραση. Με το School Project, οι εθελοντές εκπαιδευτικοί και μαθητές του Σχολείου μας συνεισφέρουν στην εκπαίδευση των προσφύγων, αλλά κυρίως στην ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία.

Η αλληλεπίδραση και οι γέφυρες επικοινωνίας που δημιουργούνται μεταξύ των ανήλικων προσφύγων και των μαθητών μας, βοηθούν στην ανταλλαγή απόψεων, στην αναζήτηση τρόπων επικοινωνίας, στην κατανόηση διαφορετικών αντιλήψεων και στην αποδοχή της διαφορετικότητας.

Επιστροφή