Επέκταση του Ιδρυτικού Νόμου του Κολλεγίου Αθηνών σε όλες τις Σχολικές Μονάδες του ΕΕΙ

Σεπ 18, 2024

Ο Ιδρυτικός Νόμος του Κολλεγίου Αθηνών, που ψηφίστηκε το 1929, καθόρισε τη φυσιογνωμία του Σχολείου μας δίνοντας τη δυνατότητα παρέκκλισης από τα Προγράμματα της Πολιτείας και ένταξης στη διδακτική πρακτική καινοτόμων  στοιχείων που εφαρμόζονταν σε σχολεία των ΗΠΑ και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.    

Με τη δημοσίευση του Νόμου 5128/2024 (άρθρο 24) τον Ιούλιο παρέχεται πλέον η δυνατότητα σε όλες τις σχολικές μονάδες του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού και Νηπιαγωγείο «Ι.Μ Καρράς») να αξιοποιήσουν τις διατάξεις του Ιδρυτικού Νόμου  του Κολλεγίου Αθηνών.

Η επέκταση της ισχύος του Ιδρυτικού Νόμου επιτρέπει τη διαμόρφωση Κολλεγιακών αναλυτικών και ωρολογίων προγραμμάτων, καθώς και τρόπου αξιολόγησης των μαθητών και μαθητριών μας διαφοροποιημένου από εκείνον της Πολιτείας σύμφωνα με τις παιδαγωγικές αντιλήψεις και τις δυνατότητες του Κολλεγίου. Επιτρέπει επίσης την επέκταση των διδασκομένων μαθημάτων στα Αγγλικά, πλην των Ελληνικών, των Θρησκευτικών, της Ελληνικής Ιστορίας και της Γεωγραφίας της Ελλάδας.  Επιπλέον, κατοχυρώνει την εκπροσώπηση όλων των Σχολείων του ΕΕΙ από τον Διευθυντή/ President και εξασφαλίζει τον διορισμό Συνδιευθυντή στο Κολλέγιο Ψυχικού.

Επιστροφή