Διακρίσεις μαθητών και μαθητριών του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού στον 7ο Διαγωνισμό World Artificial Intelligence 2024
Την Παρασκευή, 6 και το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2024 διεξήχθη υβριδικά (on site και online) ο 7ος Διαγωνισμός World Artificial Intelligence Competition for Youth (WAICY 2024). Το Σχολείο μας συμμετείχε στον τελικό με 3 projects στην κατηγορία High School Showcase και 1 project στην κατηγορία High School LLM.
Στον Διαγωνισμό διακρίθηκαν οι ακόλουθες εργασίες:
Οι μαθητές Κωνσταντίνος Παπαγιαννάκης και Βασίλειος Βασιλάκος της Β' Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών με το project “A.i. C.L.A.S.S.” κατέκτησαν το Χάλκινο Μετάλλιο. Την εργασία τους επέβλεψε ο καθηγητής πληροφορικής κ. Καράμπελας. Το project είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση υποστήριξης των πελατών που μπορεί να αξιοποιηθεί από επιχειρήσεις και οργανισμούς. Οι μαθητές αξιοποίησαν συνδυασμό των σημερινών Μεγάλων Γλωσσικών Μοντέλων (LLM), την τεχνική Retrieval Augmented Generation προκειμένου να αντλούν έγκυρες απαντήσεις μέσα από μια κατάλληλα διαμορφωμένη βάση γνώσης, fine tuning για να δημιουργούν προσωποποιημένη πληροφόρηση ανάλογα με το προφίλ του χρήστη ενώ στη συνέχεια η εφαρμογή παρέχει υπηρεσίες στον χρήστη ανάλογα με τις ανάγκες του.
Στην ίδια κατηγορία ο μαθητής Γεώργιος-Ανδρόμαχος Σταυρούλας της Γ΄Λυκείου του Κολλεγίου Ψυχικού με το project “DrVam” με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Κατσούλα κατέλαβε την 5η θέση στη κατάταξη. Το DrVam είναι ένας ψηφιακός βοηθός που προσφέρει εξ αποστάσεως πληροφορίες και καθοδήγηση στους ασθενείς, προκειμένου να βοηθήσει στην ενημέρωση και τη διαλογή των ασθενών. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη online πλατφόρμα η οποία χρησιμοποιεί Μεγάλα Γλωσσικά Μοντέλα (LLM) για να επικοινωνεί σε φυσική γλώσσα, ανακτώντας τις απαντήσεις από έγκυρα ιατρικά κείμενα μέσω μιας κατάλληλα διαμορφωμένης βάσης δεδομένων.
Η μαθήτρια Ζαφείρα Λαζαράκη του ΙΒ DP1 με το project “Bridging Borders” με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Καράμπελα, πήρε την διάκριση Impact Excellence. Το project αξιοποιεί τα Μεγάλα Γλωσσικά Μοντέλα και την τεχνική Agentic Retrieval Augmented Generation προκειμένου να αντλεί απαντήσεις από τη βάση γνώσης Asylum Information Database (AIDA) και να παρέχει σε πρόσφυγες άμεση και έγκυρη πληροφόρηση για τις διαδικασίες ασύλου, τις συνθήκες υποδοχής, την κράτηση και το περιεχόμενο διεθνούς προστασίας σε 23 χώρες.
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριές μας για τις σημαντικές διακρίσεις τους!