Συμμετοχή μαθητών του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών στον Εθνικό Τελικό Young Business Talents

Συμμετοχή μαθητών του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών στον Εθνικό Τελικό Young Business Talents

Απρ 3, 2014
Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου Μ. Ιατρού, Γ. Κοντώσης, Π. Σαββάκης και της Β΄ Λυκείου Ε. Αϊδίνη, Η. Βλάχος και Θ.

Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου Μ. Ιατρού, Γ. Κοντώσης, Π. Σαββάκης και της Β΄ Λυκείου Ε. Αϊδίνη, Η. Βλάχος και Θ. Λαζαρέτος έλαβαν μέρος στον Εθνικό Τελικό Young Business Talents, o οποίος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014, στο γήπεδο ΜΕΤΣ. Τους μαθητές συνόδευσε ο κ. Α. Ιωάννου.

Το πρόγραμμα Young Business Talents υλοποιείται στο πλαίσιο ενός διαγωνισμού με επιχειρηματικό προσομοιωτή (business simulator), υπό την Αιγίδα του «Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης», φορέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιου για θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας των Νέων.

Η συμμετοχή των μαθητών του Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών στον Εθνικό Τελικό Young Business Talents ήταν μία σημαντική εμπειρία Διοίκησης της εικονικής τους επιχείρησης σε μία πιστή αναπαράσταση της αγοράς. Οι μαθητές, σε δύο ομάδες, ανέλαβαν τη διεύθυνση δύο εταιρειών με δραστηριοποίηση στον χώρο προϊόντων προσωπικής φροντίδας. Επεξεργάσθηκαν ένα επιχειρηματικό σχέδιο διοίκησης με σκοπό να επιτύχουν τα υψηλότερα κέρδη ανάμεσα σε πολλές άλλες εταιρείες από τον ίδιο επιχειρηματικό χώρο.

Επιστροφή