Βράβευση από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης

Βράβευση από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης

Αυγ 28, 2014
To Σάββατο, 15 Μαρτίου, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, το Δημοτικό Σχολείο Κολλεγίου Αθηνών βραβεύτηκε από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας τ

To  Σάββατο, 15 Μαρτίου, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, το Δημοτικό Σχολείο Κολλεγίου Αθηνών βραβεύτηκε  από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) για τη συμμετοχή του στο διεθνές δίκτυο «Οικολογικά Σχολεία» αλλά και για το σύνολο του έργου του για την Οικολογία και Αειφορία. Στο Σχολείο απονεμήθηκε  η Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων  για τις πρωτότυπες και δημιουργικές δράσεις του.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η αλλαγή συμπεριφοράς όλων των μελών της σχολικής κοινότητας,  ώστε το Σχολείο να γίνει ένα πραγματικό «Οικολογικό Σχολείο».  Αυτό επιτυγχάνεται με την διαμόρφωση και την εφαρμογή του «Οικοκώδικα» (ένα σύνολο κανόνων περιβαλλοντικής συμπεριφοράς), καθώς και την εφαρμογή ενός Περιβαλλοντικού Σχεδίου Δράσης για τον σχολικό χώρο που υλοποιούν κατά κύριο λόγο οι ίδιοι οι μαθητές.Στο Σχολείο μας έγιναν και γίνονται κάθε σχολική χρονιά πληθώρα ανάλογων δράσεων: δραστηριοποίηση του ομίλου περιβάλλοντος, λειτουργία κάδου κομποστοποίησης, συμμετοχή σε προγράμματα ανακύκλωσης χαρτιού και ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, δράσεις για τον καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου μας, δράσεις καθαρισμού ακτών, δεντροφυτεύσεις, πολιτιστικά προγράμματα και παρουσιάσεις με θέμα την οικολογία και το περιβάλλον, και άλλα.

Η συμμετοχή μας στο δίκτυο και η βράβευσή είναι τα καλύτερα κίνητρα για το Σχολείο μας και για τους μαθητές μας που εργάστηκαν με όρεξη και δημιουργικότητα σε όλες τις παραπάνω δράσεις, ώστε να συνεχίσουν με την ίδια επιτυχία. Καλή συνέχεια στην προσπάθειά μας!

Επιστροφή