Συμμετοχή στη δράση ""BOOKWAVE 2014""

Συμμετοχή στη δράση ""BOOKWAVE 2014""

Δεκ 16, 2014
Το μήνα Νοέμβριο το Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών συμμετείχε μαζικά στη δράση Bookwave 2014 με σκοπό την προσφορά καινούριων - ή σχεδόν καινο
Το μήνα Νοέμβριο το Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών συμμετείχε μαζικά στη δράση Bookwave 2014 με σκοπό την προσφορά καινούριων - ή σχεδόν καινούριων - παιδικών βιβλίων σε βιβλιοθήκες νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και ιδρυμάτων της Αττικής που έχουν ανάγκη «εξοπλισμού». H δράση αποτελεί πρωτοβουλία της εθελοντικής οργάνωσης Library4all, που εμπνεύστηκε από το αντίστοιχο Project Cicero της Νέας Υόρκης, και έχει συνδιοργανωτές το Μουσείο Μπενάκη και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.                  

Η Μαθητική Κοινότητα του Δημοτικού δραστηριοποιήθηκε έντονα με αποτέλεσμα να προσφερθούν από τους μαθητές πολλά λογοτεχνικά βιβλία για παιδιά της πρώτης και δεύτερης σχολικής βαθμίδας. Τα βιβλία αυτά συσκευάστηκαν και στάλθηκαν στο Μουσείο Μπενάκη με την ευχή και την ελπίδα να φέρουν και άλλα παιδιά σε επαφή με τον κόσμο του βιβλίου και μάλιστα από μικρή ηλικία, ώστε να αποκτήσουν καλές αναγνωστικές συνήθειες. 

Το παρακάτω μήνυμα, από τους επικεφαλής της οργάνωσης, επιβεβαιώνει πόσο σημαντική ήταν αυτή η κίνηση:

«Σας ευχαριστούμε θερμά για την αγάπη και τη στήριξή σας στο bookwave 2014! 

Η συμμετοχή του Σχολείου σας ήταν καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία της δράσης μας. Ο απολογισμός της πρωτοβουλίας μας μετρά 7.000 καινούρια ή σχεδόν καινούρια βιβλία, ελληνικά και ξενόγλωσσα, που ήδη έχουν φτάσει στον προορισμό τους στις βιβλιοθήκες 250 νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων».

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους στη δράση!

 

 

Επιστροφή