Συμμετοχή μαθητών στο 4ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Συμμετοχή μαθητών στο 4ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο

Μαρ 17, 2015
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝΣΤΟ 4Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Στο 4ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, π

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΤΟ 4Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 

 

Στο 4ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, που διοργανώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, συμμετείχε το Μαθητικό Συμβούλιο καθώς και ομάδα μαθητών του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών με τη συνοδεία του Διευθυντή του Σχολείου κ. Λουκά Ζάχου.

Η διοργάνωση περιελάμβανε δύο (2) θεματικές ενότητες και οι μαθητές Κωνσταντίνος Βερροιόπουλος και Mάγδα Μπαδογιαννάκη συμμετείχαν με εισήγησή τους με τίτλο «Εθισμός στο Διαδίκτυο», στην 1η ενότητα. Πιο συγκεκριμένα, το περιεχόμενο των ενοτήτων ήταν:

1η ενότητα - «Το λόγο έχουν τα παιδιά μας!» . Στο συνέδριο αυτό τον λόγο είχαν τα παιδιά, που ενημέρωσαν τους συμμαθητές τους για το Διαδίκτυο και τους κινδύνους του, προκειμένου αυτοί με τη σειρά τους να μεταφέρουν τις χρήσιμες πληροφορίες και τη γνώση που απέκτησαν στους φίλους τους, αλλά και στους γονείς τους. Τονίστηκε ότι το Διαδίκτυο είναι «ΦΩΣ», καθώς έχει μόνο 2% αρνητικά και 98% θετικά.

2η ενότητα - «Το Διαδίκτυο στη ζωή μας » , στο πλαίσιο της οποίας αναπτύχθηκαν οι δυνατότητες που παρέχονται μέσω του διαδικτύου, αποτελώντας πηγή γνώσης, μάθησης, επικοινωνίας, διασκέδασης, ενημέρωσης. Σκοπός της ενότητας ήταν να αναδειχθεί η σημαντικότητα του Διαδικτύου στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου.

Το Συνέδριο ήταν ανοιχτής δομής και επικοινωνίας, δεδομένου ότι μεταδιδόταν μέσω διαδικτύου, με εφαρμογές live - streaming, από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, από όπου το παρακολούθησαν χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου από όλο τον κόσμο.

Μια πραγματικά πολύ ωφέλιμη εμπειρία για τους μαθητές μας, συγχαρητήρια σε όλους για τη συμμετοχή τους!

Επιστροφή