Κατάκτηση 2ου Βραβείου στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016»

Κατάκτηση 2ου Βραβείου στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016»

Ιουλ 20, 2016
Ο Όμιλος Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού κατέκτησε το 2ο Βραβείο με την εφαρμογή Marathon Application (MAPP) στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016» του Σωματείου «Επιχειρηματικότητα Νέων».

Ο Όμιλος Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού κατέκτησε το 2ο Βραβείο με την εφαρμογή Marathon Application (MAPP) στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2016» του Σωματείου «Επιχειρηματικότητα Νέων». Στον Διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουνίου 2016, συμμετείχαν 100 εικονικές επιχειρήσεις.

 

Η εταιρεία που δημιούργησαν φέτος οι μαθητές του Ομίλου ανέπτυξε μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, που ονομάζεται Marathon ApplicationMapp, με σκοπό την προώθηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

 

Ανοίγοντας  την εφαρμογή έχει κανείς τη δυνατότητα να επιλέξει εάν θα τη χρησιμοποιήσει  ως δρομέας ή ως θεατής.  Ο  δρομέας  μπορεί να αξιοποιήσει τις υποστηρικτικές υπηρεσίες που παρέχονται πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα.  Αν επιλέξει το εικονίδιο Πριν τον αγώνα θα ενημερωθεί για τα προγράμματα διατροφής και προπόνησης, ενώ αν επιλέξει το εικονίδιο Στον αγώνα θα ενημερωθεί για την απόστασή του από τον τερματισμό, την ατομική του ταχύτητα και τα σημεία ανεφοδιασμού.

 

Επιπλέον οι χιλιάδες θεατές του Μαραθωνίου θα έχουν πρόσβαση σε χάρτη με τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της διαδρομής και πληροφορίες ιστορικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

 

Η πιο σημαντική καινοτομία της εφαρμογής είναι η υπηρεσία tracking, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα εντοπισμού δρομέων από τους θεατές και άλλους δρομείς, καθώς και την παρακολούθησή τους μέχρι τον τερματισμό. Όσο για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της εφαρμογής έχει προβλεφθεί η χρήση διπλού κωδικού.

 

Τέλος, το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού ήταν το μόνο σχολείο που προσεκλήθη να παρουσιάσει την εφαρμογή MAPP στο πλαίσιο του Βαλκανικού Διαγωνισμού “The Balkans Innovation in Sports Competition”, που διεξήχθη στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (24/6/2016).

 

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τη διάκρισή τους.

 

Καθηγητές – Σύμβουλοι του Ομίλου: Αθανάσιος Καραμήτσας και Ελένη Μαρκοπούλου

Επιστροφή