Συμμετοχή της Ομάδας Ρομποτικής στον τελικό του Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Συμμετοχή της Ομάδας Ρομποτικής στον τελικό του Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Μαρ 18, 2018
Την Κυριακή, 4 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε, στο κλειστό Γυμναστήριο Γαλατσίου, ο τελικός γύρος του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Την Κυριακή, 4 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε, στο κλειστό Γυμναστήριο Γαλατσίου, ο τελικός γύρος του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Στην ανοικτή κατηγορία του Δημοτικού, και αφού διακρίθηκε στους Περιφερειακούς τελικούς, πήρε μέρος η ομάδα Ρομποτικής του Σχολείου μας  με τις μαθήτριες  και  τους μαθητές  Ν. Αυλώνα,  Α. Κουκά, Ε. Μπενάκη,   Α. Παυλόπουλο,   Β. Σγούτα , Ε. Τσιαντούλα και τη δασκάλα τους κ. Π. Λέλη.

Ο διαγωνισμός αυτός διεξάγεται επί μια δεκαετία και στόχος του είναι δάσκαλοι και μαθητές να συνεργάζονται και να επικοινωνούν, ώστε να επιλύουν με δημιουργικό τρόπο ποικίλα προβλήματα, αλλά και να εμπλέκονται οι μαθητές στην ανακάλυψη της λύσης του προβλήματος, χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.

Ο φετινός διαγωνισμόςείχε ως θέμα: «Εποικισμός του Άρη». Η ομάδα του Σχολείου μας κατασκεύασε, με τη βοήθεια του Εικαστικού τμήματος, μια μακέτα του πλανήτη Άρη, πάνω στην οποία έστησε την αποικία της. Μας παρουσίασε τον "Δρόμο του Νερού" , ένα μελλοντικό δίκτυο εξόρυξης και επεξεργασίας πολύτιμων πετρωμάτων που σκοπό έχει την παραγωγή νερού  για την τροφοδοσία της αποικίας στον κόκκινο πλανήτη.

Οι μαθητές μας, με τη δασκάλα τους, για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, προετοιμάστηκαν από τις αρχές Οκτωβρίου με κέφι και έβαλαν τη φαντασία τους να δουλέψει, ώστε να βρουν λύσεις και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια που κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό!

Επιστροφή