Εξόρμηση 2018

Εξόρμηση 2018

Μαϊ 15, 2018
Σαρανταοκτώ (48) μαθητές - μέλη των Ομίλων Εξόρμησης - μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους πραγματοποίησαν τη φετινή τους Εξόρμηση, από τις 29Μαρτίου έως την 1η Απριλίου 2018, στη Μάνη.

Σαρανταοκτώ (48) μαθητές - μέλη των Ομίλων Εξόρμησης - μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους πραγματοποίησαν τη φετινή τους Εξόρμηση, από τις 29Μαρτίου έως την 1η  Απριλίου 2018, στη Μάνη. Συνοδοί καθηγητές ήταν οι υπεύθυνοι των Ομίλων Εξόρμησης ο κ. Αλ. Σπύρογλου, η κ. Αθ. Αναγνώστου, ο κ. Χ. Ζήκος, η κ. Ειρ. Μπαλαδάκη, ο κ. Ν. Τζανακάκης και ο κ. Β. Δημόπουλος. Την αποστολή συνόδευσε επίσης η κ. Μ. Σωτηρίου, Διευθύντρια του Θεάτρου του Κολλεγίου.

 

Οι μαθητές είχαν προετοιμαστεί για αυτή την επίσκεψη σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, στο πλαίσιο των Ομίλων Εξόρμησης. Για αυτό και ήταν ενημερωμένοι σχετικά με το φυσικό περιβάλλον, την ιστορία, αλλά και τον πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής.

 

Την πρώτη ημέρα της Εξόρμησης το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στο σπήλαιο του Διρού, ενώ τη δεύτερη ημέρα η αποστολή μετέβη στον βασικό προορισμό της φετινής Εξόρμησης, που ήταν το Λύκειο της Αρεόπολης. Εκεί ο Διευθυντής του Λυκείου, εκπαιδευτικοί και μαθητές μάς επιφύλαξαν μια πολύ θερμή υποδοχή. Οι μαθητές μας, αφού προσέφεραν δώρα και ενθύμια από το Σχολείο μας, γνωρίστηκαν με τους συμμαθητές τους της Αρεόπολης, αντάλλαξαν σκέψεις και μοιράστηκαν όμορφες στιγμές παιχνιδιού στο προαύλιο του σχολείου. Ακολούθησε ένα  γεύμα με παραδοσιακά εδέσματα και στη συνέχεια ξενάγηση στην πόλη από τους μαθητές του Λυκείου. Η ημέρα αυτή τελείωσε με επίσκεψη στη γραφική Βάθεια. Το Σάββατο, 31 Μαρτίου η ομάδα της Εξόρμησης ταξίδεψε στην Σπάρτη, όπου ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης και στο Μουσείο Ελιάς, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά. Την τελευταία ημέρα και πριν την επιστροφή μας στην Αθήνα οι μαθητές επισκέφθηκαν τη Μονεμβασιά και απόλαυσαν την ξενάγηση στην όμορφη καστροπολιτεία. Η Εξόρμηση στέφθηκε κατά γενική ομολογία από απόλυτη επιτυχία.

Επιστροφή