Εξόρμηση των μαθητών της 6ης του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών στην Αρχαία Ολυμπία

Εξόρμηση των μαθητών της 6ης του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών στην Αρχαία Ολυμπία

Μαϊ 16, 2018
Από τις 27 έως τις 29 Απριλίου και από τις 4 έως τις 6 Μαΐου 2018, το Δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνω

Από τις 27 έως τις 29 Απριλίου και από τις 4 έως τις 6 Μαΐου 2018, το Δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, οργάνωσε, για την 6η τάξη, εκπαιδευτική εξόρμηση στην Αρχαία Ολυμπία με θέμα: «Εργαστήρι Ολυμπισμού».

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής οι μαθητές μας είχαν τη μοναδική εμπειρία να φιλοξενηθούν στους κοιτώνες της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, να συνομιλήσουν με Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές και να νιώσουν τη μαγεία που εκπέμπει ο ιερός χώρος της Ολυμπίας.

Το πρόγραμμα της εξόρμησης ήταν ποικίλο και με μεγάλο ενδιαφέρον. Οι Ολυμπιονίκες, αρχικά, μίλησαν στα παιδιά για τις Ολυμπιακές Αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Κατόπιν, οι μαθήτριες και οι μαθητές μας πήραν συνεντεύξεις από τους Ολυμπιονίκες θέτοντας ενδιαφέροντα ερωτήματα για την καριέρα τους και την πορεία τους στον αθλητισμό. Το πιο ενδιαφέρον σημείο του προγράμματος όμως ήταν το αθλητικό μέρος.

 Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, με βιωματικό τρόπο, διάφορα ολυμπιακά αγωνίσματα, τα οποία τους ενθουσίασαν! από τα αθλήματα τα συναντούσαν πρώτη φορά. Μεγάλο ενδιαφέρον είχε και το βιωματικό πρόγραμμα διαχείρισης συναισθημάτων. Τα παιδιά μέσα από δράσεις, στις οποίες πρωταγωνιστούσαν, έμαθαν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.  Τα αγόρια πήραν επίσης  μέρος σε τουρνουά handball, volleyball και επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ενώ έκαναν και ασκήσεις δεξιοτεχνίας με ποδήλατα, τα οποία είχαμε μεταφέρει στην Ολυμπία από το Σχολείο για αυτόν τον σκοπό. Τα κορίτσια είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν πολύ όμορφα προγράμματα ρυθμικής γυμναστικής.

 

Όλοι οι μαθητές επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Εκεί ξεναγήθηκαν από τους δασκάλους τους στους ναούς του Δία και της Ήρας και θαύμασαν τα εκθέματα του Μουσείου που πιστοποιούν το μεγαλείο της αρχαιοελληνικής τέχνης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο αρχαίο στάδιο είχαν την ευκαιρία να τρέξουν στον αγώνα ενός σταδίου (192μ.), όπως ακριβώς και οι αρχαίοι αθλητές! Τέλος, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο ιστορικό αρχείο των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» και να διαπιστώσουν από κοντά την προσπάθεια που έγινε από όλους τους φορείς να οργανωθεί άρτια του σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός.

 

Η εξόρμηση πραγματοποιήθηκε σε δύο αποστολές. Στην 1η αποστολή, από τις 27 ως τις 29 Απριλίου, συμμετείχαν οι μαθητές των τμημάτων 6α, 6ε και 6στ. Στη 2η αποστολή, από τις 4 ως τις  6 Μαΐου συμμετείχαν οι μαθητές των τμημάτων 6β, 6γ και 6δ. Τις αποστολές συνόδευσαν ο Διευθυντής του Σχολείου, κ. Λ. Ζάχος, οι Υποδιευθυντές του Ανώτερου Τμήματος κ. Π. Αντωνίου και του Κατώτερου Τμήματος, κ. Σ. Καλλιμάνης, η Συντονίστρια Φυσικής Αγωγής των δύο Δημοτικών, κ. Λαζανά, οι δάσκαλοι – σύμβουλοι των τμημάτων της 6ης, καθηγητές Φυσικής Αγωγής και η νοσηλεύτρια του Σχολείου.

Αποχαιρετώντας την Ολυμπία όλοι μας ευχηθήκαμε να ξαναζήσουμε παρόμοιες εμπειρίες.

Επιστροφή