Καλοκαιρινές εργασίες στη Βιβλιοθήκη: σηκώνουμε μανίκια!

Καλοκαιρινές εργασίες στη Βιβλιοθήκη: σηκώνουμε μανίκια!

Νοε 27, 2019
Καλοκαιράκι και οι βιβλιοθηκονόμοι οργανώνονται για τη νέα σχολική χρονιά… τα ράφια ξαναβρίσκουν τους ενοίκους τους που είχαν ξενιτευτεί στην παρακάτω γειτονιά, παλιότερα αγαπημένα βιβλία που πέρασαν από εκατοντάδες χεράκια επισκευάζονται και ολοκαίνουρια υπέροχα βιβλία έρχονται…

… ανάμεσα τους ο επιθεωρητής Σπιθαμής, το δειλό λιοντάρι, ο κουρσάρος Μπαρμπαρόσα, το σπάταλο τερατάκι, ο ζωγράφος του δάσους, οι Μαγκουράτοι, ο μεγάλος μαραθωνοδρόμος Στέλιος Κυριακίδης, το παιδί που στο κεφάλι του φύτρωσε ένα δέντρο, οι Μανόλο και Μανολίτο και άλλοι νέοι ήρωες της λογοτεχνίας που περιμένουν με ανυπομονησία να ξετρυπώσουν από τις σελίδες των βιβλίων και να ταξιδέψουν τους μικρούς μας αναγνώστες στον κόσμο της γνώσης και της φαντασίας!

Παράλληλα, φρέσκιες ιδέες πέφτουν στο τραπέζι για τους μαθητές που θα αναζητήσουνε πληροφορίες στο χώρο μας την επόμενη σχολική χρονιά. Δράσεις φιλαναγνωσίας και προγράμματα πληροφοριακής παιδείας κόβονται και ράβονται για να εφοδιάσουμε τα παιδιά με δεξιότητες έρευνας, κριτική σκέψη και πάνω απ’ όλα αγάπη για το βιβλίο.

Φετινή προσθήκη θα είναι τα ολοκαίνουρια notebooks που θα φέρουν νέο τεχνολογικό αέρα στη Βιβλιοθήκη και θα υποστηρίξουν σημαντικά τις ανάγκες των μαθητών μας.

Πολύτιμη βοήθεια αυτή την εποχή μας προσφέρουν μαθητές του Λυκείου, που με χαρά και όρεξη σηκώνουν κι αυτοί μανίκια και συνδράμουν στο έργο μας!

 

Επιστροφή