Μια κυριακάτικη βόλτα στη… Βιβλιοθήκη

Μια κυριακάτικη βόλτα στη… Βιβλιοθήκη

Νοε 27, 2019

Και φέτος στις 22 Νοεμβρίου 2015, το τμήμα Βιβλιοθήκης, διοργανώνει την «Κυριακάτικη Εκδήλωση στη Βιβλιοθήκη του Λατσείου» και προσφέρει στα παιδιά ένα πρωινό γεμάτο γνώση, χαρά και δημιουργία με δραστηριότητες που στοχεύουν στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και της δημιουργικότητας.
Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορούν να συμμετέχουν μαθητές/μαθήτριες από 1η έως 6η τάξη.

Οι μαθητές/μαθήτριες της 1ης, 2ης, 3ης τάξης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεατρική παράσταση με μαριονέτες και επιτραπέζιες κούκλες και να συμμετέχουν σε διαδραστική δραστηριότητα με αφορμή τα μηνύματα του έργου και τις τεχνικές κουκλοθεάτρου που παρακολούθησαν τα παιδιά.

Οι μαθητές/μαθήτριες της 4ης, 5ης, 6ης τάξης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ως στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα που αφορούν τον πλανήτη και τον σεβασμό του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάλεξη από τον καθηγητή Αλέκο Παπάγο με θέμα: «Εισαγωγή στις Δεξιότητες Gordon». Στόχος της συνάντησης, η παρουσίαση στους γονείς των εναλλακτικών τρόπων πειθαρχίας του μοντέλου Gordon, που όχι μόνο καθιστούν την τιμωρία άσκοπη και άχρηστη, αλλά θέτουν γερά θεμέλια ώστε τα παιδιά να γίνονται πιο υπεύθυνα, αυτόνομα, αυτοπειθαρχημένα και συνεργάσιμα.
 

Η προσέλευση και αναχώρηση των παιδιών θα γίνει με ευθύνη των γονέων.

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης και τη δήλωση συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στα σχετικά αρχεία.

Επιστροφή