O Καθηγητής Άρης Ροζάκης ’75 τιμήθηκε με το Μετάλλιο «Horace Mann»

Μαϊ 20, 2021

Το Κολλέγιο Αθηνών είναι υπερήφανο για τον πρώην μαθητή του, τον Καθηγητή Αεροναυπηγικής και Μηχανολογίας Άρη Ροζάκη ’75, ο οποίος τιμήθηκε με το Μετάλλιο «Horace Mann», που απονέμεται κάθε χρόνο από το Πανεπιστήμιο Brown σε έναν μεταπτυχιακό απόφοιτό του, για τη σημαντική συνεισφορά του στο επιστημονικό πεδίο του. 

Ο Άρης Ροζάκης αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1975 και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Brown (Sc.M. το 1980 και Ph.D. το 1982). Από το 1982 διδάσκει στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech) και σήμερα είναι Καθηγητής στην έδρα  "Theodore von Karman" του Τμήματος Αεροναυπηγικής και Μηχανολόγων Μηχανικών. Από το 2003 έως το 2009 ήταν διευθυντής των Μεταπτυχιακών Αεροδιαστημικών Εργαστηρίων (GALCIT) και από το 2009 έως το 2015 επικεφαλής του Τομέα Μηχανικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών του ιδίου Πανεπιστημίου.

Ο Έλληνας επιστήμονας έχει διακριθεί σε ένα ευρύ διεπιστημονικό πεδίο, από τη Γεωφυσική και τη Σεισμολογία έως την αντοχή των αεροδιαστημικών υλικών και τις μικροηλεκτρονικές και οπτοηλεκτρονικές συσκευές. 

Έχει εκλεγεί στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών των ΗΠΑ από το 2016 και είναι μέλος στην Εθνική Ακαδημία Μηχανικών των ΗΠΑ, στην Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών και στην Αμερικανική Ένωση για την Προώθηση της Επιστήμης. Είναι επίσης  αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Έχει τιμηθεί με πολλά επιστημονικά μετάλλια, όπως το "Theodore von Karman" (2016) και το "Timoshenko" (2018). Έχει δημοσιεύσει πάνω από 250 ερευνητικά άρθρα και κεφάλαια βιβλίων και είναι κάτοχος 13 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ.

Το Κολλέγιο Αθηνών του εύχεται θερμά συγχαρητήρια και για τη νέα του αυτή διάκριση!

 

 

 

Επιστροφή