Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού στο Δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού στο Δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών

Νοε 3, 2021

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (#Code Week) είναι ένα κίνημα που το διαχειρίζονται εθελοντές και το υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στόχος της είναι η διοργάνωση δράσεων στα κράτη – μέλη της ΕΕ για να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην επίσημη ιστοσελίδα της σχετικά με την σημασία του προγραμματισμού:

“Η εκμάθηση προγραμματισμού ενισχύει τη δημιουργικότητα, διδάσκει στους ανθρώπους να συνεργάζονται πέρα από τα φυσικά και γεωγραφικά όρια αλλά και να επικοινωνούν σε μια παγκόσμια γλώσσα. Αποδεικνύει ότι τεχνολογία είναι μέρος της καθημερινότητάς μας.”

Μάλιστα το EU Code Week προωθεί το Coding@Home videos. Πρόκειται για μια σειρά από βίντεο που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τα παιδιά και τους γονείς να μάθουν βασικές έννοιες υπολογιστικής σκέψης ενώ διασκεδάζουν μαζί. Τα βίντεο αυτά απευθύνονται σε όσους ενδιαφέρονται για την εκμάθηση Κώδικα (ηλικίας 5 ετών και ενώ) και διατίθενται σε 29 γλώσσες.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού για τη φετινή σχολική χρονιά (2021) πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 9-24 Οκτωβρίου 2021. Το Δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών διοργάνωσε δύο επίσημες εκδηλώσεις για την 5η και 6η τάξη δημοτικού και τις πρόσθεσε στον χάρτη της #Code Week https://codeweek.eu/events . Οι μαθητές της 5ης και 6ης τάξης υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους, κα Βιβή Λέλη και κ. Νικόλαο Μακρή, έφτιαξαν στο μάθημα της Πληροφορικής το δικό τους εορταστικό Animation με το πρόγραμμα Scratch και έστειλαν το μήνυμά τους για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο! Αντίστοιχες εκδηλώσεις οπτικού προγραμματισμού πραγματοποιήθηκαν και στις υπόλοιπες τάξεις (1η, 2α, 3η, 4η ) του Σχολείου. Τέλος, το 6β ετοίμασε το ηχητικό μήνυμα για το Σχολικό Ραδιόφωνο του Δημοτικού του Κολλεγίου Αθηνών το οποίο ακούστηκε στους διαδρόμους του Σχολείου κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού και μπορείτε να απολαύσετε εδώ.

Επιστροφή