Βράβευση του Δημοτικού του Κολλεγίου Αθηνών με την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων

Βράβευση του Δημοτικού του Κολλεγίου Αθηνών με την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων

Νοε 22, 2021

Με χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι το Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών  είναι ανάμεσα στα σχολεία που πρόκειται να βραβευτούν με την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων !

Η Εκδήλωση βράβευσης των σχολείων, με την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων, προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο του 2022, διαδικτυακά. Η Πράσινη Σημαία είναι το επιστέγασμα όλων των προσπαθειών  των μαθητών και μαθητριών του Σχολείου μας ως προς την ευαισθητοποίηση σε θέματα οικολογίας.

Ειδικότερα:

Κατά το σχολικό έτος 2020-2021 οι μαθητές της 6ης τάξης συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτο-ιστορίας που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των Δικτύων ΠΕ «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου», «Μαθαίνω για τα Δάση», «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον». Το Σχολείο μας ανήκει στα Σχολεία που επιλέχτηκαν από εκπροσώπους των Συντονιστικών Επιτροπών των τριών Δικτύων, οι οποίοι αξιολόγησαν τις φωτοϊστορίες των σχολείων, με βάση τις προδιαγραφές που είχαν οριστεί στην επιστολή προκήρυξης του Διαγωνισμού.

Επίσης, οι μαθητές της 3ης τάξης στο πλαίσιο της διαθεματικής ενότητας PYP “Το Δάσος ως Οικοσύστημα»” συμμετείχαν την περσινή χρονιά στο Εθνικό και Διεθνές Δίκτυο Σχολείων «Μαθαίνω για τα Δάση» (LEAF – Learning about the Forests), συντονιστής του οποίου στην Ελλάδα είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης ενδυναμώνοντας  την περιβαλλοντική τους συνείδηση με βιωματικό τρόπο. Ταυτόχρονα τα παιδιά γνώρισαν καλύτερα το δασάκι του Σχολείου μας, το οποίο λειτουργεί ως οικοσύστημα και αντιλήφθηκαν  την αναγκαιότητα της προστασίας του.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σχολείο μας θα βραβευτεί για τις δράσεις του  στο Δίκτυο «Μαθαίνω για τα Δάση» το Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021.  Πιο συγκεκριμένα οι δράσεις: «Περιβαλλοντικό Μονοπάτι» και ‘Forest sensory walk’ απέσπασαν τα θετικά σχόλια όλων και θα παρουσιαστούν ως καλές πρακτικές στο Σεμινάριο του Δικτύου «Μαθαίνω για τα Δάση-Δεξιότητες και καλές πρακτικές από τους εκπαιδευτικούς μας κ. Μ. Γιαννακοπούλου, καθηγήτρια Αγγλικών και Γ. Τζουβίστα, καθηγητή Φυσικής Αγωγής.

Ας δώσουμε, λοιπόν, ένα ακόμα ηχηρό Μπράβο στους εκπαιδευτικούς και σε όλα τα παιδιά που με τη στάση τους κατάφεραν και φέτος να χαρίσουν στο Σχολείο μας την τέταρτη Οικολογική Σημαία!

Είμαστε σίγουροι πως και φέτος οι δράσεις μας για την προστασία του περιβάλλοντος θα συνεχιστούν με το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια ευαισθησία για έναν βιώσιμο πλανήτη.

Επιστροφή