Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου στο Δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών

Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου στο Δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών

Νοε 30, 2021

Με αφορμή τον εορτασμό της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2γ ήρθαν σε επαφή με τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στη χώρα μας πριν 48 χρόνια με τη βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων και πηγών. Μοιράστηκαν σκέψεις και συναισθήματα για τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας και κατανόησαν μέσα από ποικίλες δραστηριότητες την αξία της ενότητας για την επίτευξη ενός κοινού στόχου.

Στη συνέχεια, θέλοντας να αποτυπώσουν όσα έμαθαν, τα παιδιά ζωγράφισαν μοναδικά έργα τέχνης και δημιούργησαν έκθεση ζωγραφικής στην τάξη τους. Η ανάγκη τους για έκφραση και η δίψα τους για διάδραση τα οδήγησε στην ιδέα να ζωντανέψουν στιγμές από το Πολυτεχνείο και να αναλάβουν ενεργό ρόλο στη γιορτή. Επιδίωξαν την εμπλοκή τους στην παρουσίαση που είχε αναλάβει το τμήμα τους και τη συμμετοχή τους στα δρώμενα.

Τελικά το πέτυχαν! Κατάφεραν να δώσουν το δικό τους παρόν στα γεγονότα ανοίγοντας τις πύλες του Μεγάλου Θέατρου του Σχολείου. Τραγούδησαν με την καθοδήγηση και τη διδασκαλία της δασκάλας Μουσικής κ. Δ. Σουγιούλ «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο» αγκαλιάζοντας με τη μελωδική φωνή τους μικρούς και μεγάλους, τραγούδησαν «Τον δρόμο» χτυπώντας ρυθμικά τα ξυλάκια τους, απήγγειλαν ποιήματα για το Πολυτεχνείο και την Πατρίδα, κράτησαν τη ντουντούκα τους για να φωνάξουν συνθήματα, έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και μετέφεραν τη σπουδαιότητα της αξίας της αδερφοσύνης και της δικαιοσύνης σε όλους τους μαθητές του Σχολείου.

Οι εντυπώσεις των παιδιών αποκαλύπτουν το μέγεθος της χαράς και του ενθουσιασμού τους: «Έκανα την πρώτη μου γιορτή στο Δημοτικό σχολείο», έγραψε ο Νικόλας, « Όλα τα χρώματα από τα μπλουζάκια μας ήταν σαν το ουράνιο τόξο» πρόσθεσε η Δάφνη και για τη Ρεγγίνα «Η γιορτή ήταν φανταστική». Τα στιγμιότυπα θα σας μεταφέρουν όσα βίωσαν οι μαθητές μας!

Επιστροφή