Τελικός Διαγωνισμού Ερμηνευτικής Ανάγνωσης Λογοτεχνικών Κειμένων 2022

Μαρ 11, 2022

Την Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο τελικός του Διαγωνισμού Ερμηνευτικής Ανάγνωσης Λογοτεχνικών Κειμένων με θέμα  «Η Ελληνική Επανάσταση στην Ποίηση», που συνδιοργάνωσαν τα Λύκεια Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού σε συνεργασία με τη ΔΔΕ Β΄ Αθήνας. 

Κατά την πρώτη φάση του Διαγωνισμού 65 μαθητές από 19 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αττικής παρουσίασαν ενώπιον κριτικής επιτροπής, που αποτελείτο από τους/τις Καθηγητές/τριες Συμβούλους των σχολείων που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό, τα ποιήματα που είχαν επιλέξει. 

Δεκατρείς μαθητές/τριες συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση του Διαγωνισμού και παρουσίασαν τα κείμενά τους ενώπιον κριτικής επιτροπής που αποτελείτο από την κ. Νάντια Κοντογεώργη, ηθοποιό, και τον κ. Χρίστο Ζαφειρόπουλο, φιλόλογο.

 

Οι τρεις μαθητές/τριες που διακρίθηκαν και έλαβαν βραβείο είναι οι ακόλουθοι/ες:

  • 1ο βραβείο : Μαύρου Ηρώ
  • 2ο βραβείο: Κοκκάλη Χριστίνα
  • 3ο βραβείο: Ζερβός Χαράλαμπος

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά – μελωδικά μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού με έργα σχετικά με το θέμα. 

 


Θερμά συγχαρητήρια στους/στις βραβευθέντες/θείσες μαθητές/τριες αλλά και σε όλους/ες όσοι/ες  έλαβαν μέρος στον Διαγωνισμό για την εξαιρετική ερμηνεία!

 

Επιστροφή