Επίσκεψη τμημάτων του Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών στην Έκθεση "Ελληνική Σημαία: Ένα Σύμβολο - 200 Αντικείμενα στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών"

Μαρ 10, 2022
Το Κολλέγιο Αθηνών, στο πλαίσιο του δικού του Αφιερώματος «1821-2021: 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης» φιλοξενεί την έκθεση «Ελληνική Σημαία: Ένα Σύμβολο - 200 Αντικείμενα» , συμμετέχοντας με δείγμα εκθεμάτων από τον δικό του εορτασμό. Τιμά έτσι τους αγωνιστές του 1821, που θυσιάστηκαν για να μας παραδώσουν μια ελεύθερη πατρίδα, και τους ιδρυτές του, που:

 

«Ὀνειρεύουνταν σχο­λεῖο ποὺ νὰ βγάζη στὴν κοινωνία μας ἄνδρες μὲ πατριω­τισμὸ ἀλλὰ καὶ μὲ ἀνθρωπισμό, τίμιους χαρακτῆρες, παλληκάρια σωματικῶς καὶ πνευματικῶς καταρτισμένα γιὰ τὸν ἀγῶνα τοῦ βίου...» (Στ. Δέλτα, 1932)

Η έκθεση παρουσιάζει την Ελληνική Σημαία ως πηγή έμπνευσης στον χώρο των εικαστικών τεχνών, της μουσικής, της μόδας και του design. Πρόκειται για ένα πραγματικό ταξίδι στην ελληνική ιστορία με επίκεντρο το εικαστικό ενδιαφέρον της γαλανόλευκης. Η έκθεση, που τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», διοργανώνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Flag of Greece».

Την έκθεση επισκέφθηκαν μαθητές όλων των τμημάτων της α΄ και β΄ Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών.

 

Επιστροφή