Το Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών γιόρτασε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022 με παρουσιάσεις από τους μαθητές και πολλές βραβεύσεις

Το Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών γιόρτασε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022 με παρουσιάσεις από τους μαθητές και πολλές βραβεύσεις

Μαρ 27, 2022

Για μια ακόμα χρονιά το τμήμα Πληροφορικής του Δημοτικού του Κολλεγίου Αθηνών προετοίμασε με επιτυχία τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2022 (Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2022, https://www.saferinternetday.org/) καταδεικνύοντας ότι η φωνή των μαθητών μας έχει δύναμη και στον ψηφιακό κόσμο. 

Η  γιορτή στο Σχολείο μας  έγινε την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 και είχε ως κεντρικό μήνυμα «Το Block και το Report είναι θάρρος». 
Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων Πληροφορικής, στην ενότητα PYP  «Η επίδραση της  τεχνολογίας στη ζωή μας εξαρτάται από τον τρόπο χρήσης της» όλα τα τμήματα της 6ης τάξης ερεύνησαν διάφορες πτυχές της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο και δημιούργησαν ενημερωτικά βιντεάκια. Τα βίντεο προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια  του φετινού εορτασμού και όλα τα τμήματα του Σχολείου τα παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και ενθουσιασμό. 

Η γιορτή έκλεισε με διεξαγωγή Quizzes ανά επίπεδο (Κ.Τ, Μ.Τ, Α.Τ.) όπου  το κάθε τμήμα του Σχολείου κλήθηκε να απαντήσει σε μία ερώτηση σχετική με τα μηνύματα του φετινού εορτασμού. 

Η προσπάθεια των μαθητριών και των μαθητών της 6ης τάξης επικροτήθηκε από τη μαθητική κοινότητα και τα σχόλια ήταν πολύ θετικά.

Στο τέλος της γιορτής παρουσιάστηκαν οι βεβαιώσεις για τις συμμετοχές των τμημάτων 6β και 6ε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και ανακοινώθηκε ο "Τιμητικός Έπαινος" που έλαβε το τμήμα 6β για τη συμμετοχή του. Επίσης, ανακοινώθηκαν τα Βραβεία των μαθητριών και  των μαθητών της 5ης και 6ης τάξης για τις εργασίες τους στην ενότητα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» στο μάθημα της Πληροφορικής για το σχολικό έτος 2021 από την Google.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα βιντεάκια των τμημάτων που προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της γιορτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2022 στο Σχολείο μας και τα βιντεάκια του 6β και 6ε που δημιουγήθηκαν για τον Πανελλήνιο διαγωνισμό του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Επιστροφή