Συμμετοχή μαθητών του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού σε εθελοντική δράση δεντροφύτευσης στον Υμηττό

Συμμετοχή μαθητών του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού σε εθελοντική δράση δεντροφύτευσης στον Υμηττό

Απρ 5, 2022

Με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την ενεργό οικολογική αντίληψη ως διαχρονική κολλεγιακή παράδοση, οι μαθητές του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού συμμετείχαν στην εθελοντική δράση δεντροφύτευσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022, στους πρόποδες του Υμηττού, με στόχο την αναδάσωση της περιοχής και την ανάπτυξη ενός νέου πνεύμονα  πράσινου.

Συγκεκριμένα, μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού, σε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού), τον Δήμο Παιανίας και την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας & Πυρόσβεσης Παιανίας, κατάφεραν να φυτέψουν 1.000 δενδρύλλια, σε συνέχεια του μεγάλου στόχου αναδάσωσης που είχε τεθεί 2 χρόνια πριν, για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Το εναρκτήριο σύνθημα της δράσης δόθηκε από τον Δήμαρχο Παιανίας κ. Ισίδωρο Μάδη, Δήμαρχο Παιανίας και τον Διευθυντή του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού, κ. Δημήτρη Σιαμόπουλο, ενώ παράλληλα στελέχη του ΣΠΑΥ περιέγραψαν στους μαθητές την σωστή μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθείται προκειμένου να γίνει σωστά η φύτευση, καθώς και την φροντίδα που πρέπει να έχουν τα δενδρύλλια κατά την διάρκεια του έτους.

Ο εθελοντισμός και οι περιβαλλοντικές δράσεις βοηθούν τους μαθητές μας να νιώσουν ενεργά μέλη στην κοινότητα, μαθαίνουν να ενεργούν με αγάπη και σεβασμό για τον συνάνθρωπό τους και το κοινωνικό σύνολο, αναγνωρίζουν και αξιοποιούν τις προσωπικές και κοινωνικές τους δεξιότητες, συνεργάζονται και λειτουργούν αποτελεσματικά ως ομάδα, καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι να συμβάλλουμε στο περιβάλλον που ζούμε, ώστε να καλυτερεύσουμε τις συνθήκες ζωής μας.

Θερμά συγχαρητήρια στους μικρούς μας μαθητές της 1ης, 2ας και 3ης τάξης του Σχολείου μας.


Επιστροφή