World Cultural Heritage Youth Symposium 2022 στην Ολυμπία

World Cultural Heritage Youth Symposium 2022 στην Ολυμπία

Μαϊ 23, 2022

How to raise cultural heritage awareness through education?”

 

Η ομάδα UNESCO του Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού συμμετείχε στο Παγκόσμιο Συμπόσιο της Ολυμπίας, από τις 6 έως τις 10 Απριλίου, με θέμα την εκπαίδευση σχετικά με την πολιτιστική κληρονομιά.

 Κατά την διάρκεια του Συμποσίου, η ομάδα του Γυμνασίου έλαβε μέρος σε πολλές δραστηριότητες και εργαστήρια με θέμα την ευαισθητοποίηση των μαθητών στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Επίσης  οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας, ενώ παράλληλα γνώρισαν διαφορετικές κουλτούρες και συναναστράφηκαν με παιδιά από διαφορετικές χώρες. Τέλος, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον  αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας.

 Η εμπειρία χαρακτηρίστηκε ως μία ευκαιρία γνωριμίας με την κουλτούρα διαφορετικών χωρών και συζήτησης θεμάτων που σχετίζονται με το μέλλον της ανθρωπότητας μέσα από τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

 Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και τους συνοδούς καθηγητές, τον κ. Φ. Διαμαντίδη, την κα Β. Τσιμάκη και τον κ. Δ. Ροζάκη, που έλαβαν μέρος σε αυτό το συμπόσιο για την πολιτιστική κληρονομιά και αποκόμισαν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες.

Επιστροφή