IB DP_Yr2 Απογευματινές Προαιρετικές Δραστηριότητες

Σεπ 15, 2022

Ψυχικό, 15 Σεπτεμβρίου 2022

 

Προς τους γονείς

των μαθητών και μαθητριών

του 2ου έτους του Προγράμματος International Baccalaureate

Κολλεγίου Ψυχικού

 

Αγαπητοί γονείς,

 Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι οι δραστηριότητες  του Προγράμματος Απογευματινών Προαιρετικών Δραστηριοτήτων 2022-2023  και το Πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης για όλες τις τάξεις του Λυκείου και του International Baccalaureate Diploma Programme θα πραγματοποιούνται τις ημέρες Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, θα αρχίζουν αμέσως μετά τη λήξη του πρωινού προγράμματος, θα τελειώνουν στις 17.00 και προσφέρονται χωρίς δική σας οικονομική επιβάρυνση. Τα τμήματα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) λειτουργούν με στόχο την ακαδημαϊκή στήριξη των μαθητών μας. Η ΠΔΣ προσφέρεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση των γονέων. Πρέπει να τονίσουμε ότι για τη δημιουργία τμήματος θα πρέπει να συμπληρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός μαθητών. Εάν έχετε ήδη δηλώσει το ενδιαφέρον σας, δεν χρειάζεται να συμπληρώσετε εκ νέου τη δήλωση.

 Σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να συμβουλεύσετε τα παιδιά σας να εγγραφούν και να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες που επιθυμούν, διότι πιστεύουμε ότι αυτό θα συμβάλει σημαντικά στην ακαδημαϊκή τους βελτίωση. Επισημαίνεται ότι για τη δημιουργία τμήματος στο Πρόγραμμα Απογευματινών Προαιρετικών Δραστηριοτήτων απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον πέντε (5) μαθητών/ μαθητριών. Επίσης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία δήλωσής σας.

 Σύντομη περιγραφή των απογευματινών δραστηριοτήτων :

·         Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη: απευθύνεται σε μαθητές του Year 1 και Year 2 IB DP για ακαδημαϊκή στήριξη στα μαθήματα του IB DP.

·         Η Μαθηματική Σκέψη απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Α΄, Β΄ Λυκείου και Year 1 IB DP. Έχει σκοπό την άρτια προετοιμασία των μαθητών/τριών μας για τους διαγωνισμούς που γίνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και την ανάδειξη του ρόλου των Μαθηματικών στην αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινής ζωής.

·         Η Αλγοριθμική & η Υπολογιστική Σκέψη απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Α΄ και Β΄ Λυκείου και Year 1 IB DP. Για τους μαθητές/τριες που έχουν παρακολουθήσει ξανά τις δράσεις της Αλγοριθμικής και Υπολογιστικής Σκέψης προσφέρεται η δυνατότητα εμβάθυνσης σε προχωρημένες αλγοριθμικές τεχνικές και σύνθετες δομές δεδομένων. Η Αλγοριθμική και η Υπολογιστική Σκέψη έχουν σκοπό την άρτια προετοιμασία των μαθητών/τριών μας για τη συμμετοχή τους σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς Πληροφορικής.

·         Η Φιλοσοφική σκέψη απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου καθώς και Year 1 και Year 2 IB DP και έχει σκοπό την άρτια προετοιμασία των μαθητών/τριών μας για τους διαγωνισμούς που γίνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και την ανάδειξη του ρόλου της Φιλοσοφίας στην αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινής ζωής.

·         Η Αρχαιοελληνική σκέψη απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Α΄ και Β΄ Λυκείου και Year 1 IB DP. Έχει σκοπό την άρτια προετοιμασία των μαθητών/τριών μας για τους διαγωνισμούς που γίνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και την ανάδειξη της σημασίας και της διαχρονικότητας του αρχαιοελληνικού στοχασμού στην κατανόηση και την ερμηνεία του κόσμου.

·         SAT (Language) απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Β΄ Λυκείου και Year 1 IB DP. Τα μαθήματα έχουν ως στόχο την εξοικείωση των μαθητών/τριών με τη μορφή της γλωσσικής εξέτασης στο πλαίσιο του SAT Reasoning Test.

·         SAT Math απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Β΄ Λυκείου και Year 1 IB DP. Τα μαθήματα έχουν ως στόχο την εξοικείωση των μαθητών/τριών με τη μορφή της μαθηματικής εξέτασης στο πλαίσιο του SAT.

 

Η συνημμένη δήλωση πρέπει να επιστραφεί συμπληρωμένη το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 στη Γραμματεία του IB DP (στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] - κ. Ε. Γεωργούλιας).

 Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές/τριες που είναι εγγεγραμμένοι στο σύστημα μεταφοράς του Ε.Ε.Ι. σε διπλή διαδρομή μετακινούνται δωρεάν ενώ όσοι/ες μαθητές/τριες είτε δεν είναι εγγεγραμμένοι/ες στο σύστημα μεταφοράς του Ε.Ε.Ι. είτε είναι εγγεγραμμένοι/ες σε μονή διαδρομή επιβαρύνονται με ετήσια χρέωση 250€.

 Το Πρόγραμμα Απογευματινών Προαιρετικών Δραστηριοτήτων και το Πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης θα αρχίσουν την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022.

 Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι αύριο θα λάβετε νεότερη ενημέρωση και για επιπλέον προγράμματα Απογευματινών Προαιρετικών Δραστηριοτήτων, τα οποία θα διεξάγονται τις ίδιες ημέρες (και σε κάποιες περιπτώσεις πιθανόν και το Σάββατο) και θα ξεκινήσουν την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2022.

 Συνημμένα θα βρείτε τους πίνακες που περιλαμβάνουν το Πρόγραμμα Απογευματινών Προαιρετικών Δραστηριοτήτων και το Πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα μαθήματα του ΙΒ DP.

 

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

                

                 Ελένη Βασιλείου                                                        Αντώνης Αποστόλου

ΙΒ Programmes Director – IB DP Head                                      IB DP Coordinator
Επιστροφή