IB DP_Έναρξη επικοινωνίας με εκπαιδευτικούς

Οκτ 11, 2022

 

Προς τους γονείς

των μαθητών και μαθητριών

του International Baccalaureate Diploma Programme

Κολλέγιο Ψυχικού

 

Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία των γονέων με τους/τις εκπαιδευτικούς του IB DP θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022, και οι εβδομαδιαίες συναντήσεις γονέων με τους/τις εκπαιδευτικούς, διά ζώσης ή διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας MS Teams, την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022, σύμφωνα με τα συνημμένα προγράμματα με τις διαθεσιμότητες των καθηγητών ανά ημέρα και ώρα.

Μπορείτε να εισέρχεσθε στην εφαρμογή So Simple για τον καθορισμό των διαδικτυακών συναντήσεών σας με τους/τις εκπαιδευτικούς αξιοποιώντας τις οδηγίες για την είσοδό σας στην εφαρμογή So Simple που επισυνάπτονται.

Για να ορίσετε διαδικτυακή συνάντηση με τους/τις εκπαιδευτικούς του παιδιού σας, χρειάζεται να ακολουθήσετε την εξής διαδικασία:

Εισέρχεστε στο SoSimple με τον προσωπικό κωδικό σας από την κεντρική σελίδα του Σχολείου, πατώντας στο εικονίδιο Γονείς.

Επιλέγετε το εικονίδιο Ραντεβού γονέων, ώστε να ορίσετε το ραντεβού με τον εκπαιδευτικό με τον οποίο θέλετε να επικοινωνήσετε.

Εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε με τους εκπαιδευτικούς μέσω της πλατφόρμας MS Teams, θα παρακαλούσαμε να το σημειώσετε στο πεδίο «Παρατηρήσεις» που υπάρχει στην εφαρμογή μέσω της οποίας κλείνετε τα ραντεβού. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να εισέλθετε στην πλατφόρμα της εφαρμογής MS Teams (την οποία θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας), χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη (username) προσθέτοντας το επίθημα @athenscollege.edu.gr (Για παράδειγμα: Username: [email protected]). Στη συνέχεια εισάγετε τον κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποιείτε για το SoSimple. Οι εκπαιδευτικοί, την ώρα του προκαθορισμένου ραντεβού, θα σας καλούν, ώστε να ξεκινήσει η συνομιλία.

Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι οι εκπαιδευτικοί θα σας καλούν χρησιμοποιώντας τα προσωπικά στοιχεία με τα οποία ορίσατε το ραντεβού. Για παράδειγμα, αν το ραντεβού έχει οριστεί από τη μητέρα του/της μαθητή/μαθήτριας, ο εκπαιδευτικός θα καλέσει τη μητέρα του/της μαθητή/μαθήτριας.

Συμπληρωματικά, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

1.     Η διάρκεια κάθε συνάντησης γονέων – εκπαιδευτικών ορίζεται στα 5 λεπτά.

2.     Έχετε το δικαίωμα μίας ηλεκτρονικής κράτησης – επικοινωνίας ανά καθηγητή/τρια τον μήνα. 

3.     Μπορείτε να ορίσετε συναντήσεις για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες.

4.     Τριάντα ημέρες μετά την προγραμματισμένη συνάντηση με τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό μπορείτε να ορίσετε νέα συνάντηση.

5.     Έχετε τη δυνατότητα να προγραμματίσετε έως και τέσσερις συναντήσεις με τον ίδιο εκπαιδευτικό κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

6.     Έχετε  την δυνατότητα να  ορίσετε συνάντηση  με  τον  εκπαιδευτικό  που  επιθυμείτε το αργότερο έως τις 22:00 της προηγούμενης ημέρας από αυτήν που δέχεται ο εκπαιδευτικός σύμφωνα με το πρόγραμμα καθώς και να ακυρώσετε προγραμματισμένη συνάντηση το αργότερο είκοσι τέσσερις ώρες πριν. Σε περίπτωση έγκαιρης ακύρωσης δεν υπολογίζεται η συγκεκριμένη συνάντηση στο επιτρεπόμενο όριο των τεσσάρων συναντήσεων.

7.     Σε περίπτωση που στο σύστημα εμφανίζεται διαθεσιμότητα κάποιων εκπαιδευτικών του IB DP πριν τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου, παρακαλούμε σημειώστε ότι η διαθεσιμότητα αυτή δεν αφορά την επικοινωνία σχετικά με το IB DP, αλλά συνδέεται με την απασχόλησή τους σε άλλη σχολική μονάδα.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε πρόβλημα με τη σύνδεσή σας στο MS Teams παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το τμήμα ΙΤ στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

Με εκτίμηση,

                 Ελένη Βασιλείου                                                                   Αντώνιος Αποστόλου

IB Programmes Director – Head of IB DP                                             IB DP Coordinator

Επιστροφή