Το Δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών γιόρτασε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2022

Το Δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών γιόρτασε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2022

Νοε 2, 2022

Το Δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών διοργάνωσε έξι επίσημες εκδηλώσεις για να γιορτάσει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2022 (8-23 Οκτωβρίου 2022) στον χώρο των Εργαστηρίων Πληροφορικής. Οι μαθήτριες και οι μαθητές αποδέχτηκαν τις προκλήσεις προγραμματισμού που οργάνωσαν οι καθηγήτριες Πληροφορικής κα Πόπη Βασάλου και κα Βιβή Λέλη και διασκέδασαν προγραμματίζοντας! Οι εκδηλώσεις ανά τάξη αναρτήθηκαν στον χάρτη δραστηριοτήτων της Euro Code Week 2022. Παρακάτω θα βρείτε υλικό από τις δράσεις που έγιναν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού καθώς και τα διπλώματα συμμετοχής που έλαβε το Σχολείο.

Ηχητικό μήνυμα της προέδρου και του αντιπροέδρου του Μαθητικού Συμβουλίου του Σχολείου για τον εορτασμό της Euro Code Week 2022.

Δραστηριότητες οπτικού προγραμματισμού που υλοποιήθηκαν ανά τάξη

Ο χορός των Ρομπότ (1η τάξη): Εισαγωγή στην αλγοριθμική σκέψη με τη βοήθεια κινήσεων χορού για την εκμάθηση βασικών εντολών προγραμματισμού. Το ρομπότ-ήρωας Bob μας μαθαίνει τη γλώσσα χορού του και γιορτάζουμε όλοι μαζί την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού.

Προγραμματίζω δίνοντας σωστές και αναλυτικές οδηγίες (2α τάξη)Προγραμματίζουμε στον υπολογιστή διάφορους ήρωες δίνοντας σωστές και αναλυτικές οδηγίες και αναπτύσσοντας την αλγοριθμική σκέψη. Δουλεύουμε στο site code.org και φτιάχνουμε προγράμματα για να βοηθήσουμε το Angry Bird να φτάσει στον προορισμό του.

Μαθαίνουμε προγραμματισμό με τον Run Marco (3η τάξη)Εξάσκηση στην αλγοριθμική σκέψη με τη βοήθεια του παιχνιδιού Run Marco. Μαθαίνουμε να σκεφτόμαστε αλγοριθμικά, να προβλέπουμε το αποτέλεσμα εντολών και να διορθώνουμε λάθη σε δοσμένο πρόγραμμα.

Προγραμματίζω τους ήρωες μου να φτάσουν στον στόχο τους (4η τάξη)Προγραμματίζουμε με τους μαθητές της 4ης τάξης στον υπολογιστή διάφορους ήρωες δίνοντας σωστές και αναλυτικές οδηγίες, ώστε να φτάσουν στον στόχο τους.

Προγραμματίζουμε τα μηνύματά μας για την Eurocode Week με το Scratch (5η τάξη): Φτιάχνουμε τα μηνύματά μας για την Euro Code Week με animation στο Scratch.

Παιχνίδι Λαβύρινθος (6η τάξη):Δημιουργούμε ένα παιχνίδι στο Scratch, όπου μία γάτα κυνηγάει ένα ποντίκι σε έναν λαβύρινθο.

 

Επιστροφή