Όμιλοι ΔΚΨ 2022-23

Όμιλοι ΔΚΨ 2022-23

Νοε 9, 2022

Στο 1ο εργ. του Ομίλου κηπουρικής, οι μαθητές γνώρισαν τον κήπο του Σχολείου μας, συζήτησαν για την αναπαραγωγή των φυτών και  για τον σπόρο. Φύτεψαν σε βιοδιασπώμενα γλαστράκια από κοκκοφοίνικα μικρά σπορόφυτα μαρουλιού και κόκκινης λόλας, ώστε να δημιουργήσουν ένα μικρό φυτώριο για να προχωρήσει η ανάπτυξη των φυτών μας μέχρι το επόμενο εργαστήριο.

Στο 2ο εργ. του Ομίλου κηπουρικής μίλησαν για τη σημασία του εδάφους στην ανάπτυξη των φυτών και γνώρισαν τα βασικά εργαλεία του κήπου. Αφού προετοίμασαν το έδαφος σε ένα παρτέρι (σκάλισμα, καθαρισμός από ζιζάνια, πέτρες και ξένες ύλες), σχεδίασαν πως θέλουν να είναι ο κήπος, επίλεξαν τις τελικές θέσεις των φυτών στο παρτέρι και φύτεψαν τα βιοδοασπώμενα γλαστράκια με τα ανεπτυγμένα σπορόφυτα σε αυτές τις θέσεις, ώστε να συνεχίσουν να μεγαλώνουν στα έδαφος.

Το stop-motion animation είναι μια τεχνική κατά την οποία ένα αντικείμενο που κινείται από κάποιον, φαίνεται να κινείται από μόνο του.

Οι μαθητές φωτογραφίζουν διάφορα καθημερινά αντικείμενα (playmobil, lego, πλαστελίνη κ.α) σε διαφορετικές φάσεις. Όταν η σειρά φωτογραφιών εναλλάσσεται γρήγορα ο θεατής έχει την αίσθηση ότι τα αντικείμενα κινούνται από μόνα τους. Ο όμιλος stop-motion είναι διασκεδαστικός, ενώ καλλιεργεί τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, τη συνεργασία και άλλες δεξιότητες όπως συγγραφή σεναρίου, οργάνωση υλικών και χρήση ψηφιακών μέσων.


Επιστροφή